Balıkesir İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (BAİGDER) tarafından “Mesleki Eğitimde Kalite-İşte Güvenlik” konulu seminer düzenlendi.

Balıkesir İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (BAİGDER) tarafından “Mesleki Eğitimde Kalite-İşte Güvenlik” konulu seminer 3M Türkiye firması Teknik Bölüm Müdürü Koray Daver tarafından Karesi AVM Konferans Salonunda Kişisel Koruyucu Donanımlar konusunda geniş bilgilendirme semineri verildi. İş sağlığı güvenliği yönünde farkındalık göstermek ve kişisel koruyucu donanımlar üzerinde çalıştıklarını açıklayan 3M Türkiye firması Teknik Bölüm Müdürü Koray Daver, “İş sağlığı ve güvenliği denilince ilk aklımıza gelen ‘baret’ olmaktadır. Esasında, baret en son önlemlerden birisidir. Öncelikli tedbirler işin kaynağından bilinen yöntemlerdir. Yani tehlikeyi önce kaynağından önlemek, risklerin miktarını bilmek ve ona göre tedbir almaktır. İşletmelerdeki tehlikelere göre kişisel koruyucu donanımlar olan baret, kulak tıkacı, gözlük kullanımını ölçüm sonuçları ile risk değerlendirilmesi sonrası iş sağlığı uzmanının tekliflerine göre kullanılması önemlidir” uyarısında bulundu.

Türkiye’de yılda 75 bin iş kazasında 2 bine yakın ölüm ve 500 meslek hastalığı tespit edildiğini ifade eden Koray Daver, hiçbir maskenin yüzde yüz koruma sağlamadığını, kokusuz gazlı alanlarda mutlaka gaz maskesinin kullanılması gerektiği vurguladı.

Semirde Balıkesir Altıeylül Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Niyazi Dönmez, Balıkesir İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çamlı birer konuşma yaparak, "Mesleki Eğitimde Kalite-İşte Güvenlik” konulu seminerin önemine vurgu yaptı.

Seminere Balıkesir merkez ve çevre ilçelerden iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, mühendisler, teknik öğretmenler, sektör çalışanları, mesleki okulların öğretmen ve teknisyenleri, işverenler katıldı.