Altıeylül Belediyesi’nin düzenlediği ’Mutlu Aile Seminerleri’ hafta sonu da devam etti.

Prof. Dr. Ramazan Arı "Çocuğun Yaramazlığı ile Başetmenin Yolları" konusunda konferans verdi. Prof. Dr. Ramazan Arı’nın programına Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Çoban, Zeki Çabuk, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ümit Demirbaş, AK Parti Altıeylül Kadın Kolları Başkanı Esengül Yıldırım, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şen ve vatandaşlar katıldı. Prof. Dr. Arı anne ve baba ile çatışan, 13-14 yaş arasında ergenlik döneminde bulunan çocukların başarılarının çok düşük olduğunu, çocukların ergenlik döneminde aileleri ile çatıştığına dikkat çekti. Çocukların bu dönemde özgüvenlerinin düştüğünü, başarısızlıkların arttığını ifade eden Arı özgüveni yüksek olan çocukların da aile ile barışık olduğunu söyledi

Arı "Aileler eğitimli, para derdi yok, çocuklar özel kurslar alıyor, akıl var ama özgüven düşükse ailelerin dikkat etmesi lazım. Çocuklarımız ile ilgilenmeliyiz. Çocuklarımız değerli olduğunu bilsin, onlara ilgi ve sevgimizi göstermeliyiz ama yasakları da bilmeliler. Hata yaptıklarında o hatanın nedenini söyleyelim. Yaramaz çocuklar diş ağrısı, böbrek ağrısı gibidir. Çocuk yaramazlık yapıyorsa sizden birşey bekliyordur. Çocuk sizin onunla ilgilenmenizi, oyun oynamanızı veya istediği birşeyi almanızı bekler. Yaramaz çocuğun isteği birşey elde etmektir. Yaramaz çocuk kendi üzerinde dikkat çekmek ister. Ev içinde bakıcı ile beraber olan çocuklarda aynı ortamlarda bulunduğundan dolayı ailesinden başka birşeyler isteyebilir, çünkü ev içerisinde sıkılmıştır. Çocuklara kötü söz söylemeyin, senden nefret ediyorum, git buradan gibi kelimeler sarf etmeyin çünkü kişiliklerinize laf söylemiş oluyorsunuz. Çocuklar anne ve babanın söz ve hareketlerinden etkileniyor. Çocuklarımıza karşı sevgide kusur etmeyelim" dedi.

"ÖNCELİK AİLELERDEN GEÇİYOR"

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Çoban yaptığı konuşmada "Bildiğimiz sandığımız çok şeyi bilmediğimizi öğreniyoruz. Konularında uzman misafirleri mutlu aile seminerlerine davet ediyoruz. Bu tarz etkinliklerimiz topluma fayda sağlıyor. Mutlu İnsanlar Şehri Altıeylül sloganı ile yola çıktık ve bunun için eğitim seminerleri düzenliyoruz. Çocuklarımız ilgi, alaka bekiyor. Anne ve baba olarak öğrenilecek birçok şey var. Bu gibi önemli konuları daha büyük kitlelere ulaştırmak lazım. Farkında olmadan yaptığımız hataları öğreniyoruz. Belediye olarak bu tür etkinlikleri yapmak zorunda. Daha iyi bir gelecek ve nesil için öncelik ailelerden geçiyor. Çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek için konu aileden geçiyor" diye konuştu.

Programın sonunda Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Çoban Prof. Dr. Ramazan Arı’ya teşekkür ederek, plaket takdim etti. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk da Arı’ya çiçek verdi.