Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları, yöneticileri ve iş yeri temsilcileri Ak Parti İl Başkanlığına seçilen Dinçer Orkan’ı makamında ziyaret etti.

Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi ve Türk Harb-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkan Ahmet Demirer beraberinde Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Yüksel Özden, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Nedim Veske, Tes-İş Şube Başkanı Necdet Özbay, TEKSİF Sendikası Şube Başkanı Hüseyin Akyüz, Karayolları 1 Nolu Yol İş Temsilcisi Hakan Ay, TÜMTİS Balıkesir İş Yeri Temsilcisi Tahsin Evseven ve Şeker İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Karadayı ile birlikte AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette ilk olarak konuşan Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, sendika yöneticileri olarak Balıkesir ile her zaman iç içe olduklarını ve bir çalışma hayatı içinde emek harcayan işçiye bir şeyler katma gayreti içinde olduklarını söyledi. Özellikle tüm siyasi partilere başkanlar düzeyinde aynı mesafede olduklarının altını çizen Demirer, “Sendika başkanları olarak bizim duruşumuz var. Herkese eşit mesafedeyiz. Davet edilen her yere gidiyoruz. Üyelerimiz arasında siyasi partilerin tamamının içinde aktif olarak görev alan üyelerimiz ve delegelerimiz var. Bunların sayısına baktığınızda oldukça ciddi anlamda siyasi partilerin içinde dağılımımız var. Bunun için biz Şube Başkanları ve temsilcileri olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede durma gayret ve çabası içindeyiz. Bugün iktidar partisi Ak Parti diye onun yanında durup daha sonra Cumhuriyet Halk Partisin yanında gibi değil hepsine eşit mesafede durup eşit mesafede diyalogları sürdürmek istiyoruz” dedi.

Susurluk Şeker Fabrikasının açılması en çok kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Başkan Demirer, “Süreç içinde yaşadığımız güzelliklerde var. Susurluk Şeker fabrikası yıllarca kapalı kaldı. 2014 yılında kampanya yapıldı pancar üretimi gerçekleşti. Geçici bir sürede olsa fabrika çalıştı ve kamyoncusundan paketlemeyi yapan insanına kadar herkes buradan ekmek yedi. Bu güzellikleri yaşamak bizi ve ilimizi son derece memnun ediyor” dedi.

AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ise sendika yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek her konuda üzerlerine düşen bir şey olması halinde taşın altına ellerini koymaya hazır olduklarını söyledi. Kongre sürecinden örnek veren Başkan Dinçer, “Kongrede 4 aday adayı idik. Ankara’ya çağırıldık. Başbakan ile görüştük. İnanınki Ankara’ya giderken de aynı araba ile gittik. Dönerken de aynı arabayla döndük. Kırılma ve dargınlık olmadı ve diğer arkadaşlarımızla yönetim kurulunda da beraberiz. Bu 4 arkadaş yürütme kurulunda da beraber çalışmakta. Esasında en önemli ihtiyaç birlik beraberlik. Biz bu koltukta otururken her şeyi bilmemiz ve görmemiz mümkün değil. Bizim tek isteğimiz bizim gözümüz olmanız ve birbirimize destek olmamız gerekir” dedi.