Altıeylül Belediyesi ile Vitamin Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, ’Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın Balıkesir ayağı için protokol imzaladı.

Geleneksel hale gelen, Türkiye ve Uluslararası platformdan katılımcıların başvurduğu ’Ufka Yolculuk Kültür Yarışması - İdeal İnsan Son Peygamber Muhammed Aleyhisselamın Hayatı’nın 2015 yılı Balıkesir ayağı için Altıeylül Belediyesi ile Vitamin Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü bir protokol imzaladı. Altıeylül Belediyesi, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren fertler yetişmesine katkıda bulunmak için yarışmaya destek verecek.

Balıkesir Vitamin Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Dernek Başkanı Yaşar Cantürk ve Balıkesir Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Yarışma Yürütme Kurulu Üyesi Ekrem Başaran’ın, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile makamda yaptıkları ziyarette protokol imzalandı. Dernek Başkanı Yaşar Cantürk, "En iyi müslüman nasıl olur diye düşündüğümüz zaman karşımızdaki en güzel nümune, örnek insan Peygamber Efendimiz. Geleneksel hale getirdiğimiz ve ilginin her yıl artarak devam ettiği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarımız vesilesiyle bu kitabın bizlere örnek bir hayat modeli sunacağını düşünüyoruz. Bu şekilde öğrendiğimiz bilgilerin, işleyeceğimiz amellerin dünya ve ahiret saadetimize vesile olmasını arzu ediyor, bizlere verdiği destek için Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na teşekkürlerimizi sunarken yapılan bu protokolün hayırlı olmasını niyaz ediyoruz" dedi.

Başkan Kafaoğlu ise böyle bir projeye verecekleri destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, "Bizler de belediyeciliğin çeşitlerinden bahsederken, katılımcı, sosyal, kültürel, çevreye duyarlı ve hizmet belediyeciliği dedik. İnsan yaşayan bir varlık; sadece altyapı -üstyapı ihtiyacı yok. Sosyal ve kültürel faaliyetler de olmalı. Altıeylül Belediyesi olarak bu tür projelere destek oluyoruz. Bir kısmını kendimiz yaparken, bir kısmında da bu etkinlikleri yapan sivil toplum kuruluşlarına destek oluyoruz. Geçen ay gerçekleştirdiğimiz Mutlu Aile Eğitim Seminerleri projemiz bu örneklerden biri. Bizim önemsediğimiz konulardan biri de ailenin mutluluğu idi. Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğretebilmek maksadıyla Türkiye genelinde bir yarışma düzenleniyor. Öncelikle kitaplar dağıtılıyor. Tabii işin içerisinde Milli Eğitim de var. Okullarda ciddi sınavlar yapılarak il genelinde dereceye girenler belirleniyor. Biz de Altıeylül Belediyesi olarak, Balıkesir ayağında Vitamin Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü önderliğinde katılımcı olduk" şeklinde konuştu.