Uzun yıllar Bandırma’da din görevlisi olarak çalışan ve Çerkezce Mevlit albümü doldurarak ünlenen Çerkez Hafız Fahrettin Abatay, son yolculuğuna uğurlandı.

İlçedeki Çarşı Cami’nde uzun yıllar görev yapan Hafız Fahrettin Abatay, 72 yaşında yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Çerkez olan Fahrettin Abatay, geçtiğimiz yıllarda, 5 bölümlük çerkezce Mevlit albümü çıkartmış ve albüm, Türkiye’de ve Kafkasya’da ilgi görmüştü. Abatay, bu albüm ile din camiasında büyük yankı uyandırmıştı. Aynı zamanda, İstanbul ve çeşitli illerdeki ünlü camilerde mevlitlere katılarak hafızlık mevlithanlık yapan, çok sayıda hafız yetiştiren din adamı Abatay’ın ilçedeki Haydar Çavuş Cami’nde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda din görevlisi ve seveni katıldı. Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Dursun Mirza, 22. Dönem Balıkesir Milletvekili ve eski belediye başkanı Sedat Pekel, Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, siyasi parti başkanları, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adapazarı, Manisa, Balıkesir ve daha bir çok il ve ilçeden gelen din görevlileri de cenaze törenine katıldı. İl Müftüsü Açari’nin kıldırdığı cenaze töreninde ünlü din adamı Fahrettin Abatay, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Abatay’ın cenazesi, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra, cenaze aracıyla Bandırma Şehir Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.