Balıkesir Firdevs Hattatoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden 15 yabancı genç, Atatürk’ü Anma programına katılarak saygı duruşunda bulundu.

Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafında desteklenen "Hayallerin İçin İlk Adım" projesi kapsamında Balıkesir’e gelen 15 yabancı genç Firdevs Hattatoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti. Okul müdürü Yavuz Bakit’ten Atatürk hakkında bilgiler alan yabancı konuklar, daha sonra 10 Kasım Atatürk’ü anma programına katıldı. Okul öğrencileriyle birlikte saat dokuzu beş geçe 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan yabancı konuklar daha sonra sınıfları gezdi. Atölyelerde halı dokuyup el işleri yapan gençler daha sonra okul bahçesinde fıstık çamı dikti.

Firdevs Hattatoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Yavuz Bakit, "Okulumuzda 5 atölyemiz mevcuttur. Bu gün burada 10 Kasım Atatürk’ü anma günümüzde bizleri yalnız bırakmayan ve misafirimiz olan Gençlik Sosyal Gelişim Derneği (GESOGED) projesi kapsamında hayalleriniz için ilk adım projesiyle ülkemizi ve Balıkesir’i ziyaret eden yabancı gençlerimizin burada oluşu bizim için başka bir anlam ifade ediyor. Onlarla birlikte Atatürk’ü anma adına okul bahçemizde Atatürk koruluğu oluşturacağız" dedi.

Yabancı konukların gurup lideri Yasemin Adilay ise, "İspanya, Romanya ve Ukraynadan toplam 15 yabancı konuğumuz var. Burada Hayallerine ilk adım adı altında işsizlikle alakalı bir proje gerçekleştiriyoruz. Aktivitelerimizi gençlik merkezinde yapıyoruz. 10 gün boyunca bu arkadaşlarımızı burada ağırlayıp hem kültürümüzü hemde geleneklerimizi tanıtıp aynı zamanda işsizlik konusuyla ilgili olarak nasıl bir farkındalık oluştururuz diye buradayız" şeklinde konuştu.