Balıkesir’de iş hayatında yer almak isteyen hanımlara destek olmak amacı ile kurulan Balıkesir Girişimci İş Kadınları Derneği (BAGİKDER) basın mensupları ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Yasemin Afacan, kadınların girişimcilik kültürünün gelişmesi adına destek sağlayacaklarını vurguladı.

Balıkesir’de yeni kurulan BAGİKDER Başkanı Yasemin Afacan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Afacan, "Ülkemizde yasal olarak kadın-erkek eşitliği büyük ölçüde sağlanmış olmasına rağmen, kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katkılarının üst seviyede olduğunu maalesef söyleyemeyiz. Bu nedenle biz dernek olarak kadınların girişimcilik kültürünün gelişmesi adına bir adım atmış bulunmaktayız. Derneğimiz, kadın girişimci potansiyelinin artmasını amaçlıyor. Girişimci iş kadınlarının sayısının artmasını, iş hayatını yeni atılmış bayanları bir çatıda toplayarak çeşitli projelerde bulunacağız. BAGİKDER olarak çeşitli eğitim seminerleri başta olmak üzere, derneğimize katılan ve yeni iş hayatında yer alacak kadınlarımıza kendi bilgi ve deneyimlerini aktarmayı düşünüyoruz. Planladığımız projelerin etkinleştirilmesini sağlamak için diğer STK’larla ve ilçe belediyelerimizle sürekli temas halindeyiz. İş hayatına girerek iş kadını olabilecek bayanlara yardımcı olmak adına çalışmalarımız olacak. Bu konuda KOSGEB ile de bu anlamda çalışmamız olacak. Çalışan kadınların desteklenmesi, güçlendirilmesi ciddi anlamda önemli. Kadınların yaşadıkları sorunları resmi ve özel platformlarda destekleyeceğiz" dedi.

Ayrıca yeni yılda yapacakları bazı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceklerini anlatan Başkan Afacan, atıl durumda kalan bazı köy okullarında kadınların kendi el becerilerini sergileyebilecekleri bir çalışma ile birlikte kırsal kesimde üretilen organik maddelerin internet üzerinden satışı konusunda da girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Öte yandan BAGİKDER Yönetimi şu isimlerden oluştu: Yasemin Afacan, Birsen Işık, Çiğdem Becene, Sibel Karabıyık, Neşe Tutalar, Sabriye Bozkurt, Sibel Kalaycı.