Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İzcilik Kulübü haftalardır sürdürdüğü kampanya kapsamında, topladıkları 2. El giyim eşyalarını Ayvalık Şefkat Evleri Derneği aracılığıyla yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmasıyla gönüllerde taht kuruyor.

Okulun 21 kişilik İzcilik Kulübü üyesi öğrencileri başlattıkları Toplum Hizmeti Çalışması kapsamında,

Okulun Tarih Öğretmeni ve İzcilik Kulübü’nün Lideri Sebahat Çetin’in öncülüğünde çalışmalarını sürdüren izciler, izciliğin gerektirdikleri kurallar çerçevesinde toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya da örnek çalışmaları hayata geçiriyorar.

Bu kapsamda; İzci Lideri Sebahat Çetin’in yanı sıra izci öğrenciler; İrem Çatal, Ebrar Gerey ve Damla Altınovalı kendi bünyelerinde topladıkları 2. El giyim eşyalarını Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı ile 2. Başkan Uğur Odunlu’ya teslim ettiler.

Bu çalışmayı uzun süredir gönüllü olarak sürdürdüklerini anlatan Sebahat Çetin, “Bizler, ilçemizdeki ihtiyaç sahibi insanların soğuk kış günlerinde üstlerine giyebilecekleri 2. el eşyaları çevremizdeki dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan toplayarak, onlara ulaştırabilmek adına Ayvalık Şefkat Evleri’ne teslim ediyoruz. Bu çalışmayı haftalardır sürdürüyoruz. Bu ulvi çalışma izcilik kulübümüzdeki tüm öğrencilerimizi son derece mutlu kılıyor. Bunun yanı sıra da kırsal mahalledeki öğrenci ve yetişkinlerin de okuyabilmeleri için topladığımız kitapları da bu kampanyaya dahil ettik. Bu çalışmayı bir süre öncede; Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Sosyal Market’e ve Kadının Sosyal Hayattaki Yerini Araştırma ve İnceleme Derneği içinde yapmıştık. İzciliğin amacı zaten yardımlaşmaktır. Yardım edebileceğimiz kadarını yapmaya çalışırken bir yandan da öğrencilerimize yardımlaşmanın anlamını bu vesile ile öğretmiş oluyoruz” diye konuştu.