Geçmişimizle, geleceğimizle, anılarımızla ve şimdiki halimizle biz bir bireyiz. Değiştireceğimiz şeyler olduğu gibi değiştiremeyeceğimiz şeyler de çok hayatta. Doğduğumuz ve büyüdüğümüz yer, arkadaşlarımızın ve ailemizin nasıl bireyler oldukları, boyumuz değiştiremeyeceğimiz şeyler iken fikirlerimiz, okuduklarımız, hedeflerimiz ve planlarımız değişebilir. Arkadaşımızın çok gelenekçi olmasından yakınıyor olabiliriz ama bazen bazı şeyleri o haliyle kabul edip değiştirebileceğimiz şeylere odaklanmamız gerekiyor. Zaman kıymetli ve dünyaya yalnızca bir kez geliyoruz. Değiştiremeyeceğiniz şeylerle vakit kaybetmek yerine değiştirebilecekleriniz üzerinden hareket etmek çok daha iyi olacaktır.

Bir evde olduğunuzu hayal edin. Pencereden dışarı baktığınızda çok şey görürsünüz. Ağaçlar, çiçekler, kuşlar ve boş araziler. Siz hayatta hangisine odaklanıyorsunuz? Mutlu olmak isteyip öylece boş araziye mi bakıyorsunuz? Oraya bakıp da çiçekler açmasını mı bekliyorsunuz? Oysa yanı başınızda çeşit çeşit çiçekler varken, kuşlar öterken…

Mutsuzluktan yakınırız çoğu zaman. Öyle kolay kolay da pek bir şeyden memnun olmayız. Benim bardağım hep boş ki, dolu tarafına nasıl bakayım dersiniz. Oysa görmek istemezsiniz. Çünkü siz öyle alışmışsınız, pencereden dışarı bakarken manzaranız olarak boş araziyi seçmeyi, öyle alışmışsınız ki bardağı bomboş görmeyi.

Mutlu olmak isteyip manzaranızı boşluğa çevirmeyin. Umut edin ve kendi manzaranızda hayalleriniz ve geleceğiniz adına çiçekler açmasına izin verin. Bu demek değil ki iyi şeyler hep sizinle olacak ve hep mutlu olacaksınız. Hayır, öfkeleneceksiniz, nefret edeceksiniz, kızacaksınız ve üzüleceksiniz. Unutmayın bunlar bir duygu ve siz duygularınızla bir bütünsünüz. Hayatta her zaman mutlu olamayız.

Harekete geçin ve biraz da bardağın dolu tarafına bakın, hayata açılan pencerenizde çiçekler olsun, bırakın kuşlar ötsün. Kendinizi kısıtlamayın, olduğunuz yere oturup öylece mutlu olmayı beklemek tamamen saçmalık.

Manzaranızda çiçekleri görmeniz ve artık bardağın dolu tarafından bakmanız dileğimle…

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum.