Bartın Belediyesi 31 Aralık 2013 tarihine kadar olan emlak ve çevre temizlik vergileri ile 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan su borçlarını yeniden yapılandırma imkanı sağlandı.

11 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, İş Kanunu ile bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ve bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair 6552 sayılı kanun kapsamında Bartın Belediyesi’ne başvuran bin 20 vatandaşın borcu yapılandırıldı. Kanun ile, mükelleflerin, 31 Aralık 2013 tarihine kadar olan emlak ve çevre temizlik vergileri ile 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan su borçlarını yeniden yapılandırma imkanı sağlandı. Bu sebeple Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı gelir takip servisine başvuran bin 20 mükellefe ait 1 milyon 98 bin 846 TL’lik borç yapılandırıldı. 30 Kasım’da sona ermesi planlanan yasa kapsamındaki başvuru süresi 29 Kasım 2014 Cumartesi günü Maliye Bakanlığı’nca yapılan açıklama ile 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili açıklamasında, "Emlak, çevre temizlik vergisi ve su borcu olan vatandaşlarımızın bu yasanın kendilerine tanımış olduğu haklardan mutlaka yararlanmalarını arzu ediyoruz. 31 Aralık’a kadar uzatılan yapılandırmadan şu ana kadar bin 20 vatandaşımız istifade etmiştir. Vatandaşlarımız kanuna tabi borçlarını yapılandırdıktan sonra peşin veya 6,9,12 ve 18 ay gibi taksitlerle ödeyebilmektedir. Borcu olan ve yapılandırmadan istifade etmek isteyen tüm vatandaşlarımızın 31 Aralık’a kadar hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde bu hizmeti vermekte olan belediyemiz gelir takip servisine başvurmaları gerekmektedir. Belediye olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve bu avantajdan en güzel şekilde istifade etmesi için üzerimize ne düşerse yapmaya ve kanun çerçevesindeki tüm kolaylıkları sağlamaya devam edeceğiz” dedi.