Bartın’ın Amasra ilçesinde AK Parti’nin 5. İlçe Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede Bekir Karabacak tekrar AK Parti Amasra İlçe Başkanı seçildi.

Amasra Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye, Bartın İl Koordinatörü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Kurucaşile Belediye Başkanı Zihni Sayın, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Amasra Esnaf Odası Başkanı Coşkun Yüksel, Amasra Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkan Mehmet Sağırosman, il genel ve belediye meclis üyeleri, delegeler ve partililer katıldı. Divan Başkanlığı seçiminin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Mevcut İlçe Başkanı ve İlçe Başkanı Adayı Bekir Karabacak kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Ardından sırası ile İl Başkanı Yaşar Arslan, Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Çankırı Milletvekili, Bartın İl Koordinatörü İdris Şahin konuşma yaptı. Amasra Belediye Başkanı Timur, Amasra’nın 2023 projesi adı altında 15 dakikalık slayt gösterisini kongreye katılanlara izletti. Ayrıca AK Parti’ye geçiş sürecinde kendisi hakkında çıkan söylentilere cevap vererek, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Ardından İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti’nin misyonu, vizyonu ve birlik beraberliği ile yapılamaz denilenleri yaparak, yeni Türkiye’yi inşa ettiğini söyleyerek, 2000’li yılların başında yoksulluk ve yolsuzlukların hat safhada olduğunu kendi iktidarları döneminde tüm bunların önüne geçilerek, halkın vergilerinin halka yatırım olarak dönüştüğünü söyledi. İl Başkanı Arslan kongreye tek liste olarak girmeyi çok arzuladıklarını, 2. listeyle çıkan adayla görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını ifade ederek, yapılacak kongrenin Bartın ve Amasra’ya hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından 2. listeden aday olan Hasan Balcı kürsüye çıkarak, “Benim yüzümden kimsenin zarar görmesini istiyorum. Bir zarar görülecekse, bu zararı ben göğüslerim. Adaylıktan çekildiğim için arkadaşlarım bana kızacaklar. Ancak partimizin menfaatleri doğrultusunda, adaylıktan çekiliyorum” dedi.

Son olarak Bekir Karabacak tek listeyle girdiği kongrede tekrar AK Parti Amasra İlçe Başkanı seçildi.