Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2. Meslek Komitesi Toplantısında Bartın gıda sektörünün Türkiye içindeki yeri, sektör problemleri ve sektöre verilen devlet destekleri konuları ile önemli gündem maddeleri görüşüldü.

KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta katılım sağlayarak meslek komitesi üyelerine KOBİ destekleri hakkında bilgilendirme yaptığı toplantıya Meclis Başkanı Halil Çelen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Balık, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Birol Dikyurt, 2. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Hakkı Toscu, 2 Meslek Komitesi Başkan Yardımcı Davut Dondurmacı ile meslek komitesi üyeleri katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen kahvaltılı toplantıda Bartın gıda sektörünün Türkiye içindeki yeri, sektör problemleri ve sektöre verilen devlet destekleri konuları ile önemli gündem maddeleri görüşüldü. Bartın TSO Meclis Başkanı Halil Çelen’in oturum başkanlığını yaptığı toplantıda meslek komite başkanı ve üyelerinin tümüne söz verilerek meslek grupları ve sektörleriyle ilgili görüş ve önerileri dinlendi. Bartın TSO 2. Meslek Komitesi üyelerinin tek tek söz aldığı toplantıda, gıda sektörünün diğer sektörler içerisindeki yeri, gıda sektöründe üretici, toptancı, bayi perakendeci sorunları ve mevcut durumu, gıda sektöründe nakit dönüşüm süresine ilişkin sorunlar, gıda sektöründe rekabetin genel durumu, gıda sektöründe standartlar, gıda sektöründe stoklama ve problemleri, gıda toptancı, perakendeci, ve bayilerinde satış, pazarlama konularına değinilerek sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü.

Gıda perakende sektörünün global mali kriz döneminde piyasanın canlı kalmasına katkı sağlayan önemli bir sektör olduğunu dile getiren Bartın TSO Meclis Başkanı Halil Çelen yaptığı konuşmada, "Sektörde büyümenin en temel koşulunun birlikte hareket etmekten geçmektedir. Bizler hem ilimize hem de sektörümüze nasıl katkı sağlarızın peşindeyiz. Tüm gücümüzle mesleğin birliği ve beraberliği adına çalışacağız. Oda yönetimimiz olarak Bartın’ın ticari yapısı ve sorunları ile özellikle sektörümüzle ilgili sizlerden gelen talepleri değerlendirerek gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Düzenlediğimiz meslek komiteleri toplantıları, paylaşım ve istişarenin önemine verdiğimiz değeri göstermektedir. İstişare toplantıları ile üyelerimizle daha güçlü bir iletişime sahip olacağız. Sorunlar paylaşılarak çözümlenir, bilgiler paylaşarak çoğalır. Bu birlikteliğimizin bir güç oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

Bartın KOSGEB İl Müdürü Addurrahman Usta ise katılımcılara işlerini geliştirerek bir adım ileri gidebilmeleri için devlet tarafından finanse edilen destekler hakkında bilgi verdi. Usta’nın sunumda KOSGEB tarafından yürütülen İş Birliği Güç Birliği Destek Programının detaylarını vererek bu programın sektörün gelişmesi adına önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.