AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Öğretmenevi yapım ihalesinin 16 Ocak 2014 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirileceğini belirterek, kısa sürede Bartın il merkezine modern bir öğretmenevi kazandıracaklarını açıkladı.

Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da bulunan mevcut öğretmenevinin depreme dayanıklı olmaması ve binanın ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle Bartın’a yeni bir öğretmenevi yapılacağını bunun için gerekli arsanın ise mevcut öğretmenevi binası ile Belediyeye ait arsanın takas edilmesi ile sağlandığını söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın’ın Amasra ilçesine de çok kısa sürede modern bir öğretmenevi yaptıklarını ve çok beğenildiğini belirterek; “Bartın öğretmenevinin onarımı ve güçlendirilmesi için Bakanlıktan temin ettiğimiz 395 bin 249 TL ödeneğin yanı sıra, Amasra öğretmenevinin yapım işinden artan 970 bin 544 TL’lik ödenekle birlikte toplam 1 milyon 365 bin 793 TL’lik bir ödenekle Bartın’a yeni bir öğretmenevi yapılması için karar verildi. Milli eğitim Bakanlığımız da isteğimizi olumlu karşıladı ve yeni öğretmenevi yapımına izin vererek eksik kalan ödeneği gönderme kararı aldı” dedi.

Milletvekili Tunç, ”Karadeniz’in turizm cenneti olan Bartın’ın yeni öğretmenevinin yapılmasıyla modern bir tesise kavuşacağını belirterek, “Bu tesisin hayata geçirilmesinde katkılarından dolayı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.