Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda ’Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.

Bartın TSO, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ile Türk Exim Bank işbirliğinde düzenlenen, ’Dış Ticaret’ konulu bilgilendirme semineri yapıldı. Seminere Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Başak Çeçen, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı, Türk Eximbank Müdür Yardımcısı Özlem Aydın, TSO Başkanı Cihat Çakır, banka temsilcileri, Bartın TSO üyeleri ve Bartınlı iş adamları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan TSO Başkanı Cihat Çakır, "Bartın, gelişmeye devam eden ve bununla birlikte de hızlı bir büyümenin eşiğinde olan bir şehirdir. Çevre metropol illere yakınlığı ve Bartın limanımız ile birlikte imalat ve altyapı olarak önemli bir ihracat potansiyeline sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı kutlayacağımız 2023 yılı için ortaya konulan hedefler büyük anlamlar taşımaktadır. 2023 yılı ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğu da göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin gerek, üretim, gerek yatırım gerekse ticaretin önünü açacak hızlı bir dönüşüme girmesi gerektiği görülmektedir. Dolayısıyla bu süreçte, ticaretin basitleştirilmesi ve ihracat hacmindeki artışa cevap verebilecek bir lojistik alt yapıya sahip olmamızın önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Türkiye, dış ticaret işlemlerinin basitleştirilmesine yönelik son yıllarda önemli adımlar atmıştır. Gümrüklerin teknolojik alt yapısının bu mevzuat değişikliklerini karşılayacak yapıda olmasının yanı sıra lojistik altyapının da geliştirilmesi, dış ticaret sürecinde maliyetlerin düşmesi ve rekabet gücüne destek verici nitelikte düzenlemelere gidilmesinin Türk iş aleminin AB ve diğer ülkelerle rekabette geri kalmaması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Daha sonra Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Başak Çeçen, Oğuzhan Kökosmanlı ve Özlem Aydın tarafından bilgilendirme yapıldı.