Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ‘Altın Kardeşliği’ isimli proje kapsamında Bartın’da 360 bin adet plastik kapak toplandı.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından ‘Kapaklar Umuda Dönüşsün’ sloganı ile hazırlanan ‘Altın Kardeşliği’ isimli proje yürütülürken, projeye destekler de her geçen gün artarak devam ediyor. Altın Kardeşliği isimli projenin uygulanmasına başlandığı 15 Ağustos 2014 tarihinden bugüne kadar 360 bin adet yaklaşık 600 kilogram plastik kapak toplandı.

Konu ile ilgili olarak Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Emniyet Müdürlüğü olarak Bartın merkez ve ilçelerinde suç ve suçluyla mücadelemiz gece gündüz demeden, günün 24 saati personelimizin özverili bir şekilde çalışmasıyla, büyük bir kararlılık içerisinde devam etmektedir. İlimiz ve ilçelerinde ‘Polis dostunuz, arkadaşınızdır’ sözü benimsetilerek mevcut olan polis sevgisinin arttırılmasını da sağlayacağını düşündüğümüz ‘Altın Kardeşliği’ isimli mavi kapak toplama projesinin hazırlanarak yürütülmesine karar verilmiştir. Psiko-sosyal model örnek alınarak ‘Kapaklar Umuda Dönüşsün’ sloganı ile hazırlanan projemizin uygulanmasına 15 Ağustos 2014 tarihinde başlanmıştır. Altın Kardeşliği isimli projemiz ile ilgili olarak halk arasında mavi kapak olarak da bilinen cam ve plastik şişelerin çeşitli renklerdeki plastik kapakları toplanarak geri dönüşümleri için anlaşmalı kuruluşlara teslim edilecektir. Karşılığında da yaklaşık olarak her 30 bin adet plastik kapak karşılığında halk arasında klozetli sandalye olarak da bilinen başta yatağa bağımlı olanlar olmak üzere yüreği büyük engelli kardeşlerimizin kullanımına ihtiyaç duydukları özellikli sandalyelerden temin edilecektir. Temin edilen bu sandalyeler ise İl Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından ihtiyaç sahibi başta yatağa bağımlı olanlar olmak üzere yüreği büyük engelli kardeşlerimize takdim edilerek kendilerinin günlük yaşantılarında karşılaştıkları engelleri aşamaları hususunda yardımcı olunmaya çalışılacaktır. İl Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülmekte olunan ve 1 Ocak 2015 tarihinde sona erecek olan Altın Kardeşliği isimli proje etkinlikleri çerçevesinde başta yatağa bağımlı olanlar olmak üzere 450 ihtiyaç sahibi yüreği büyük engelli kardeşlerimize sandalyeleri takdim edilerek kendilerinin günlük yaşantılarında karşılaştıkları engelleri aşamaları hususunda yardımcı olunmaya çalışılacaktır" denildi.