Bartın Güzel Sanatlar Lisesi Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Coşan yönetmenliğinde Neşet Ertaş Türküleri’ konseri düzenlendi.

Kültür Merkezi Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleşen "Neşet Ertaş Türküleri" konserini Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir Belediye Başkanı Cemal Akın İl Komutanı Tekin Aktemur ve Mülki Amirler Çok Sayıda sanatsever dinledi. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda sanatseverler sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, "Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanmıştır. Neşet Ertaş toplumun değer yargısıyla bütünleşen bir insan olduğu için toplumun değerleriyle çatışma içine girmediği için büyük bir ozan olduğu için bu ozanı yad etmek gelecek nesillere anlatmak bizim en büyük görevimizdir. Neşet Ertaş hepimizin malumu Türk Milleti’nin en büyük bağlama sanatçısıdır. Neşet Ertaş bütün yokluğuna rağmen toplumu ayrıştırmamış, toplumun değer yargılarıyla çatışma içine girmemiş, adeta toplumla bütünleşmiş bir ozandır. Neşet Ertaş’ın iki önemli hassasiyeti söz konusudur. Neşet Ertaş en büyük zenginliği gönül zenginliği olarak en büyük fakirliği de gönül yoksunluğu olarak ifade etmiştir. Sevgiden saygıdan mahrum olan insanları gönül yoksunu , sevgiyi saygıyı ve hoş görüyü ölçü alan insanları da gönül zengini olan insanlar olarak ifade etmiştir. Neşet Ertaş UNESCO dünya miras listesinde yaşayan insan hazinesi listesine girmiştir. O bağlamadaki tavrı ve türküleriyle İstanbul Teknik Üniversitesiyle Konservatuarın da ders olarak okutulmuştur. Büyük şair gerçekten Türk milletinin en büyük ozanıdır. Neşet Ertaş türküdür, yıllarca söylenen ve söylenecek olandır. Neşet Ertaş bağlamadır yıllarca çalınan ve çalınacak olandır. Bu büyük üstadı saygıyla yad ediyoruz" dedi.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda sanat severler, sanatçılarını uzun süre ayakta alkışladı. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan konserin büyük ilgi görmesi nedeni ile mutlu olduklarını belirten Dursun, "Neşet Ertaş konserimize çok yoğun ilgilerinden dolayı Bartın halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu yoğun ilgi sürdüğü sürece, konserlerimizi devam ettireceğiz. Yerelden evrensele doğru giden bu yolda kendi tınılarımızı çok sesli hale getirmeye devam edeceğiz" dedi.