Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Ankara Belediyeler Birliği’nde düzenlenen "İlçe Olma Kriterlerini Taşıyan Belde Belediyeleri İstişare Toplantısı"na katıldı.

Başkan Karaman, Kozcağız’ın ilçe olabilmesi için, 5 bin nüfusun üzerinde olan 36 beldenin "Büyükşehir yasası" öncesi ilçelik statüsü kazanması için 36 belediye başkanı ile birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

Ankara Belediyeler Birliği’nde düzenlenen "İlçe Olma Kriterlerini Taşıyan Belde Belediyeleri İstişare" toplantısına katılan Karaman, “Beldelerin ilçe olmaları için gerekli çalışmaları ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Bütün Şehir Yasası öncesi Kozcağız’ı ilçe yapmak için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. İlçelerde bile olmayan büyük yatırımların yapıldığı beldemizi ilçe yapmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Belde statüsünün artık yeterli gelmediğini, Kozcağız’ın bu statüden kurtularak, ilçe statüsüne alınması gerektiğini savunan Karaman, buna yönelik bir takım araştırma ve istişarelerini sürdürdüğünü ifade etti.