Bartın Orman ve Su İşleri Müdürlüğü biyolojik çeşitlilik ve biyokaçakçılıkla ilgili okullarda eğitim vermeye devam ediyor.

Bartın-Hasankadı Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde, öğretmenlere ve öğrencilere Küre Dağları Milli Park Mühendisi,Yemilhan Atılgan tarafından bilgi verildi.

Konuşmasında Atılgan, “Biyolojik çeşitlilik, belirli bir bölge veya alandaki bitki, hayvan veya diğer tüm canlıların çeşitliliğidir. Ülkemiz sahip olduğu kaynak değerleri ile yabancı araştırmacılar için bir çekim merkezi, geniş bir malzeme deposu olma özelliğindedir. Biyolojik çeşitliliğimiz bilimsel araştırma, koleksiyon ve en nihayetinde ticari amaçlar adına bir çok yabancı için çekici bir hal almaktadır.

Yabani bitki ve hayvanların, tohumlarının, parçalarının, kan veya dokularının yetkili kurumların izni alınmadan yabancılar tarafından doğadan toplanarak yurt dışına götürülmesi ise biyokaçakçılık olarak adlandırılmaktadır. Biyokaçakçılığa ilişkin yasal olarakta düzenlemeler yapılmıştır.

İlgili kanun ve yönetmelikler gereğince söz konusu biyokaçakçılık vakasına karışan yerli ya da yabancı şahıslara adli ya da idari para cezası uygulanmaktadır" dedi.