Uluslararası sertifikalama kurumu GİMDES’in denetiminde sertifikalı helal ve sağlıklı ürünlerin satıldığı Halal Dunya Marketleri Bartın şubesi geniş bir katılımla açıldı.

Bartın Hendekyanı caddesinde bulunan Necmi Kukuş’a ait Halal Market’in açılışına Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, SP İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, Gerçek Gazeteciler Dernek Başkanı Süleyman Karaman, Ak Parti eski İl Başkanı Yakup Ulupınar, Ak Parti teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış kurdelasını kesen İl Başkanı Arslan yaptığı açıklamada, "Helal Lokma Ailede başlar sloganı ile çalışmaya başlayacak ve bulundukları yörede Müslümanlara Helal Lokmanın temininde hizmet edecek, Helal Dünya Marketleri Bartın Şubesinin açılışını gerçekleştirdik. Bartın’lı kardeşlerimize ve bütün Müslümanlara hayırlı olsun" dedi.

GİMDES’in sertifika verdiği firmaların ürünlerinin bulunacağı markette tavuk, kırmızı et, peynir, dondurulmuş gıdalar, süt, kaşar, un, yağ, çay, şeker, su, makarna, bal, ayran, yoğurt, tahin, pekmez gibi ana gıdaların yanı sıra bebe ve yetişkinler için şampuan ve diş macunu da satılacak. Markette satılacak tüm ürünler Gıda ve İhtiyaç maddeleri denetleme ve sertifikalandırma araştırmaları derneği (GİMDES) tarafından denetlenmiş ve sertifikalandırılmış olacak.

Sertifikalar bir yıl geçerli oluyor. Bu süre içinde de firmalara ani baskınlar yapılıyor. GİMDES, helal sertifikası verdiği bir firmaya yaptığı gece baskınında uygun olmayan bir durum tespit ettiği zaman sertifikasını iptal ediyor. Sertifikası iptal olan firma bir daha 5 yıl sertifika alamıyor.