Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği tarafından Hüseyin Turan’a KKTC Temsilciliği ve teşekkür plaketi takdim edildi.

İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik Çalıştayı ve İnsan Hakları ödül töreni Jüri Başkanı Prof. Dr. Ata Atun ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette konuşan Yavuzaslan, “Türk dünyasını Bartın’da buluşturduk ve bu buluşmada çalıştaya en fazla destek ile katılımı KKTC’den sağlayan ve özverili çalışmalarından ötürü Hüseyin Turan’ı çalışma ofisinde ziyaret etmekten ve KKTC temsilcisi olarak görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik Çalıştayı ve İnsan Hakları Ödül Töreni Jüri Başkanı Prof. Dr. Ata Atun ise, "Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun ilan ettiği İsmail Bey Gaspıralı yılı nedeniyle jürinin tarafsız bir şekilde toplanarak Kıbrıs adasına barışın gelmesi için yapmış olduğu çalışmalar, girişimler ve müzakereleri devam ettirmek arzusu ile çabaları nedeniyle İsmail Bey Gaspıralı barışa hizmet insan hakları özel onur ödülünü KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğluna takdim etmenin gururunu yaşadık. Yine bu organizasyonun oluşumunda emeği geçenlerden komite üyesi Hüseyin Turan’ın Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler KKTC Temsilcisi ilan edilmesinin ve bu plaketin takdim edilmesinden ötürü gurur duyduk" dedi.

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan ise, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel’in insiyatifi ve desteğiyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun desteğini de alan organizasyon içinde görev almaktan gurur duyduğunu belirtti. Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği’nin KKTC Temsilcisi olmak ve plakete layık görülmekten büyük mutluluk yaşadığını da söyleyen Turan, "KKTC’nin haklı davasını her platformda paylaşmayı kendisine bir görev bildiğini vurguladı. Turan, bu vesile ile Türk Dünyası Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği ile buluşmamı sağlayan, uluslararası bir organizasyonda yer alarak KKTC’nin sesini duyurmama destek olan GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’a da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuzaslan, KKTC temsilcisi Turan’a teşekkür plaketini takdim etti.