98. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın müzakereler bölümünde söz alan Bartın AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesi, taşımalı eğitim, öğrenci yurtları, çevre yolu gibi konularında Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan destek istedi.

Ankara’da düzenlenen toplantıda müzakereler bölümünde söz alan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, kamu-özel ortaklığı ile yapılacak olan 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesi’nin proje ihalesinin yapıldığını, yapım ihalesinin de biran önce başlatılarak bölgeye hizmet edecek hastanenin en kısa zamanda hizmete girmesi için destek istedi. İl Başkanı Arslan, ilköğretim öğrencileri ve dokuzuncu sınıf öğrencilerini kapsayan taşımalı eğitim uygulamasında, karşılan problemleri paylaştı. Arslan, Bartın’da 500 kişilik ve bin kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurtlarının hizmete girmesinden sonra halen yurt konusunda ihtiyacı tam olarak karşılayamadıklarını, bin kişilik öğrenci yurdu daha yapılabilmesi için destek talep etti. Arslan, yatırımlarla ve üniversiteyle gelişerek büyüyen Bartın’da şehir merkezinde kalan çevre yolunun ihtiyaca cevap vermediği, yeni bir çevre yolunun yapılması için taslak projesinin üzerinde gerekli değişikliklerin yapılmasının ardından nihai projenin hazırlanarak çevre yolunun en kısa zamanda yatırım programına konulması için de destek talep etti. Arslan ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Bartın Amasra arasını 30 dakikadan 5 dakikaya düşürecek olan Amasra Tüneli, kavşak düzenlemeleri, Çakraz Aliobası Tüneli ve Bartın’a yapılan tüm kamu yatırımlarının açılış törenleri için Bartın’a davet etti.

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ise, Haziran ve Temmuz aylarında İl Özel İdaresinin sorumluluk alanındaki, yaka selleri felaketindeki yaraların sarılması için Başbakan Davutoğlu’ndan 1 milyon TL’ye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Başbakan Davutoğlu iletilen konuları notlarına aldığını ifade etti. Başbakan Davutoğlu, Karadeniz’in incisi Bartın’a aldığı notları ve talepleri müjdelemek üzere çantası dolu bir şekilde en kısa zamanda geleceğini söyledi.