Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve İl Genel Meclis Üyeleri, Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Dr. Osman Açıkgöz’ü ve hastane personelini ziyaret ederek yürütülen sağlık hizmetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Bartın’da yürütülen sağlık hizmetleri ile ilgili geniş kapsamlı bilgi veren Dr. Osman Açıkgöz, “Tüm sağlık tesislerimizde ilimiz önceliklerine göre kısa orta ve uzun vadeli hedefler belirledik ve öncelikli olarak 3. basamak yoğun bakımın yapılmasıyla gerek sevk oranlarımızın azaltılması gerekse de tıbbi kalitenin arttırması hedeflendi. Acil servisin yeniden yapılması, fizik tedavi merkezi tüp geçit ve tüm poliklinik girişlerinin, lavabo ve tuvaletlerin, personel mutfak ve yemekhane gibi sosyal alanlarının yenilenmesi bunu takip etti. Kısacası bu 2 yılda hastanemiz perdesinden kapısına, refakatçi koltuklarından, çocuk servislerine, data alt yapısından eczane hizmetlerine, yatağından boya badanasına kadar otel konforuna kavuşturulmaya çalışıldı. Yakın zamana kadar uyku laboratuvarı, fizik tedavi merkezi, EMG, lazerli göz ameliyatları, taş kırma, gastroenteroloji, yoğun bakım merkezi gibi il dışına sevk ettiğimiz tıbbi gerekçeler günümüzde gündemimizden çıkarılmıştır. Yeni tıbbi hizmet birimlerine ve daha birçok yeni hizmet alanlarında yapılan tadilat çalışmalarının sonunda hastanemiz daha kullanışlı ve modern alanlara sahip olmuştur. Elbette bu alan da daha kat etmemiz gereken çok mesafeler var, amacımız kapıda bekleyen son hastanın ağrısını dindirene kadar bu çalışmaların devam etmesidir. Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen bakanlığımıza, ilimiz büyüklerine, büyük bir özveriyle gece gündüz çalışan idareci arkadaşlarıma ve tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun da gerçekleşen ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığımızın sağlık alanındaki yaptığı reformlar ile halkımızın sağlık hizmetlerine çok daha kolay ulaşabilmesinin önünü açarak ülkemizin ve milletimizin yıllarca kanayan yaralarına önemli ölçüde çare olunmuştur. Yapılan bu düzenlemeler sayesinde her hastanın istediği hastaneye giderek sağlık hizmetlerinden faydalandırılması sağlanırken aile hekimliği gibi yıllarca hayalini kurduğumuz bir sistemi de milletimizin hizmetine sunmuştur” dedi.

Ardından yapılan hasta ziyaretleri ile devam eden incelemeler sona erdi.