Bartın İl Özel İdaresi heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 2. Kentsel Dönüşüm Zirvesine katıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda yapılan zirveye, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin ve Özel İdare Birim Müdürleri katıldı. Bartın İl Özel İdaresi heyeti kentsel dönüşümün Bartın’a uygulanabilirliği ile ilgili gerekli temaslar yaptı. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, "Gerek çevre planları, gerekse sorumluluk alanındaki kıyıların başta olmak üzere 18 bin dönüme yakın alanda planlama yapıyor olması ve çarpık yapılaşmaya izin vermemesi de konuya İl Özel İdaresi olarak ne kadar duyarlı olduğumuzu göstermektedir" denildi.

Zirvede, yerinde dönüşüm, yaşanabilir kentler, bizim mahalle kültürü, dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşma temaları ön plana çıktı. Ayrıca Genel Sekreter İbrahim Kayış ve Genel Sekreter Yardımcısı Çetin karşılıklı görüşmelerde İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Alpak ile Bartın’da hayvancılığın gelişmesi, mandacılık, Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Dış Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu ile de Bartın ticareti ile ilgili görüştü.