Kozcağız Bartın karayolunda özellikle son dönemlerde radar uygulamaları dolayısıyla yüklü cezalar ödemek zorunda kalan sürücüler 50 km hız limitine tepki gösterdiler.

Jandarma Trafik Timlerinin araçlara kestiği radar cezaları büyük tepki toplamaya başladı. Özellikle son dönemde meydana gelen trafik kazalarından sonra uygulanan radar cezaları dolayısıyla büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirten sürücüler, “Kazaların olmasını bizde istemiyoruz. 50 km hız limiti yol şartlarına göre çok düşük kalıyor. Köy girişleri haricinde hız limitinin en azından 70 olarak artırılması gerekir” şeklinde açıklama yaptılar.

Bartın Kozcağız Karayolunda uyarıcı ikaz edici levhaların çoğaltılarak, Karayolları tarafından çizilen yol çizgilerinin sürekli takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken sürücüler, yolun bazı kesimlerinde özellikle tadilat yapılan yerlerde çizgilerin silindiğini belirttiler.

Sürücüler, “50 ile gideceğimiz yere araçları bırakıp yaya olarak gitsek daha iyi. Hız sınırının 70 olmasını talep ediyoruz. Bartın Valisi başta olmak üzere İl Trafik Komisyonuna çağrıda bulunuyoruz. 70 ile giden bir aracın önüne insan da çıksa hayvan da çıksa rahatlıkla durulabilir. Test etmek isteyen varsa geçsin direksiyona denesin” şeklinde açıklama yaptılar.