Bartın Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediyesi’nin ihale ile satışa çıkardığı Yalı Yaşam Merkezi’yle ilgili yaptığı eleştiride, “Çok yazık oldu güzelim Yalı mevkisine, buraya harcanan 5 milyon lira ile şebeke suyunun ana hat boruları değiştirilseydi de Bartın halkı mübarek bayram günlerinde bile saatlerce susuz kalmasaydı” dedi.

Milletvekili Tunç, burası için olumlu görüş beyan eden tek bir kişiye rastlamadığını belirterek şöyle konuştu: “Çok yazık oldu güzelim Yalı mevkisine ve Bartın’a. Türkiye’nin denizden şehir merkezine kadar 14 km taşımacılık yapılabilen tek ırmağı Bartın Irmağı’nın şehirle bütünleştiği yerdir Yalı mevkisi. Kentin nefes alacak yerine hiçbir estetik değeri olmayan böyle bir bina yapılmamalıydı. Eğer bu bina yaşam merkezi ise neden satışa çıkıyor, "yaşam merkezi" dediğinizde içerisinde gençlerin, kadınların, yaşlı ve engellilerin sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri ücretsiz yararlanabilecekleri mekanlar olur, gençlik merkezi, engelli ve yaşlı yaşam merkezi olur, kültür merkezi olur, okuma salonu olur, sinema salonu olur, konferans ve nikah salonu olur, burada bunlar yok, yaşam merkezi sosyal amaçlı olur, burada ise eski usul iş hanına benzer bir yapı var, dükkanlardan oluşan tamamen ticari maksatla yapıldığı ortada. Binanın en üst katı düğün salonu olarak satışa çıkıyor, bari burayı satmayın da sosyal amaca tahsis edin ve Bartınlı hemşehrilerimiz, kültürel faaliyetlerini, nikah ve düğünlerini burada yapabilsin.”

SATIŞ İHALESİNDEN VAZGEÇİLSİN

İhale ile satılacak olan Yalı yaşam merkezinin satışından vazgeçilmesi gerektiğini belirten Yılmaz Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim önerim, satış ihalesinden vazgeçilsin, belirttiğim amaçlar doğrultusunda bina Bartın halkının hizmetine sunulsun. Keşke hiç yapılmasaydı da bu alan şehir parkı olsaydı, yeşil alan olarak, halkımızın ailece vaktini geçireceği havuzları, fıskiyeleri, çay bahçeleri, oturma ve çocuk oyun alanları ile Bartın ırmağı ile bütünleşen ve şehrimize değer katan bir yer olsaydı. Yazık oldu Bartın’a. Harcanan beş milyon lira ile şehir şebeke suyunun ana hat boruları değiştirilseydi de Bartın halkı mübarek bayram günlerinde bile saatlerce susuz kalmasaydı.”