AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ulus Kumluca Beldesi Kumluca Çayı yapım ihalesinin 21 Ocak 2015 tarihinde DSİ Bölge Müdürlüğü’nce Kastamonu’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Milletvekili Tunç, Bartın’ın il merkezi, ilçe, belde ve köylerinde taşkın riski bulanan noktaları 2014 yılı yatırım programına aldıkları ve proje çalışmaları tamamlanan Kumluca Çayı ve yan dereleri taşkın koruma yapım ihalesinin 21 Ocak tarihinde gerçekleştirileceğini inşaatın, Kumluca beldesini hem taşkınlardan korunacağını hem de çayın ıslah edilmesi ile birlikte Kumluca beldesinin güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, iktidarları Bartın’a 189 milyon liralık Devlet Su İşleri yatırımının devam ettiğini belirterek, Bartın’da 3 adet Baraj, 2 adet gölet, Irmak Islah projesi ve İçme Suyu projesinin gerçekleştirilmekte olduğunu, 21 Adet taşkın koruma çalışmasını tamamladıklarını, 11 Adet Taşkın Koruma Çalışmasının devam ettiğini, 25 Adet Taşkın Koruma projesinin de yatırım programında yer aldığını ifade etti.

BARTIN IRMAĞINI TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Bartın Irmağı ve Yan kolları Islahı Projesinde de son aşamaya gelindiğini belirten Milletvekili Tunç, Bartın Çayını turizme kazandıracaklarını söyledi. Bartın Kozcağız İçme suyu İsale Hattı Proje Yapımını ihale ettiklerini belirten Milletvekili Tunç, Bartın’da GÖL-SU faaliyetleri kapsamında Ulus-Eldeş’te, Kurucaşile-Aydoğmuş’ta olmak üzere 2 adet gölet projesinin yapımına devam ettiklerini belirtti.

Milletvekili Tunç, “Bartın’da yapımı devam 189 milyon lira tutarındaki dev DSİ yatırımlarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na, DSİ yetkilileri ile müteahhit firma çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.