Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen ‘İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödülleri’nde, Doğu Türkistanlı Minik Mücahit Kaşgarlı’ya Türk Dünyası Şiir Ödülü verilecek.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel başkanı Güngör Yavuzaslan, UNESCO’nun vefatının 100. yılını, İsmail Bey Gaspıralı yılı ilan etmesi münasebetiyle düzenlenecek programla ilgili yaptığı açıklamada, "İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül Programı, Türk Dünyası’nın dört bir yanından katılım ile 1 Kasım 2014 tarihinde Bartın’da gerçekleştirilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ödülünü 1 Kasım 2014 tarihinde Bartın’da alacak. Ödül programına Eroğlu’nun yanı sıra Kırım Türklerinin efsanevi Lideri Musfata Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ve Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Irak Türkmen Cephesi Lideri ve Kerkük Milletvekili Erşat Salili veSuriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa katılacak. Çubarove, Paşayeva, Salihi ve Mustafa törende İnsan Hakları ödülleri alacaklar’’ dedi.

Mücahit Kaşgarlı küçük yaşına rağmen ezberde okuduğu onlarca şiirin yanı sıra duru ve yalın Türkçesi ile Türkiye’de bir çok etkinlikte şiirler okuması ile son yıllarda dikkatleri üstünde topladı.