Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Türk Felsefe Derneği işbirliği ile ’Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi’ konulu panel düzenlendi.

Türk Felsefe Derneğinin ’Ortak Yaşa Kültürü ve Felsefesi’ projesi kapsamında sekiz üniversitede etkinlikler düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bizler imparatorluk kültüründen gelen ve asırlardır bir arada kardeşçe yaşayabilmiş bir neslin evlatlarıyız. Amacımız düşünce üreten bireyler yetiştirmektir. Bunu gerçekleştirdiğimizde daha özgür bir toplum, bir arada yaşama kültürünü daha çok benimsemiş bir toplum haline geleceğiz” diye konuştu.

Toplumda demokrasi kültürünün ve bilincinin gelişmesini amaçlayan panelde farklılıklara saygı, başkalarının fikirlerini ifade etmelerine fırsat tanıma, farklı bakış açılarının birbirlerini ötekileştirmeden bir arada yaşaması gibi konular yer aldı. Üniversite gençliğinde birlikte yaşama felsefesi ve kültürünün oluşmasına katkı sağlanmasının amaçlandığı etkinlikte mezhepsel, siyasal, etnik kutuplaşmaların önlenerek uzlaşma eğiliminin artmasına katkıda bulunulması hedeflendi.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek’in yönettiği panelde Türk Felsefe Derneğinden Prof. Dr. Ahmet İnam, Prof. Dr. İsmail Köz, Doç. Dr. Levent Bayraktar, Doç. Dr. Fulya Bayraktar konuşmacı olarak katıldı.