AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, kadın kolları üyeleri ile birlikte il merkezinde esnaflara aşure ikramı yaparak, Muharrem aylarını tebrik etti.

AK Parti Bartın Kadın Kolları tarafından düzenlenen Bartın Merkez Şadırvan Caddesi’ndeki aşure etkinliğine katılan Milletvekili Tunç, vatandaşlara aşure dağıttıktan sonra İl Başkanı Yaşar Arslan, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu ve kadın kolları üyeleri ile birlikte esnafları da tek tek ziyaret ederek, aşure ikramında bulundular. Esnaflar Milletvekili Tunç ve beraberindeki teşkilat mensuplarına ziyaretlerinden ve aşure ikramından dolayı teşekkür ettiler. Milletvekili Tunç, esnaflara aşure ikramının ardından yaptığı açıklamada, Muharrem ayının Müslümanlar için önemli bir ay olduğunu belirterek, aşurenin de birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

Milletvekili Tunç, "Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi olayı bizler için ibret vesikası bir olaydır. Bundan da ibret alarak aşure günü Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini bizlere hatırlatan bir gündür. Aşure’nin içindeki birbirinden çok farklı tatların bir araya gelmesi ile oluşan lezzet nasılsa, farklılıkların bir arada yaşaması da bir zenginliktir, aşure bunun en güzel örneğidir, bu güzel etkinlikte emeği geçen parti teşkilatımıza, kadın kollarımıza teşekkür ediyorum" dedi.