AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili MHP’nin vermiş olduğu grup önerisi hakkında konuşarak eleştirilere cevap verdi.

Milletvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmalara, eleştirilerine katılmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, “Bu binaya kaçak saray diyorsunuz, yapı ruhsatı alınmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatı olan binadır. İnşaatı tamamlandıktan sonra da yapı kullanma izni verilmiştir” dedi.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında bazı yerel mahkeme kararlarından bahsedildiğini anımsatan Tunç, kesinleşmiş bir karar olmadığını ve nihai kararı Danıştay’ın vereceğini söyledi. Kamu binalarına yapılan harcamaların da Sayıştay denetiminden geçtiğini söyleyen Tunç, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, her şey hukuka uygun yürütülüyor. BBC televizyonu klip yapmış, Cumhurbaşkanlığı sarayını eleştiriyor, başka yabancı televizyonlar da bunu yapıyor onlar, Türkiye’nin büyümesinden korkuyorlar, onlar Türkiye’yi kıskanıyorlar, ülkemizin 2023’de lider ülke olmasından korkuyorlar, siz neden korkuyorsunuz, korkmayın, kıskanmayın, ülkemizin başarısından siz de gurur duyun” şeklinde konuştu.