Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi ek bina yapımının 8 Ocak 2015 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından ihale edileceğini açıkladı.

Milletvekili Tunç, "Kız meslek lisesinin mevcut binasının Bartın’da ki artan ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Ömertepesi mevkisinde 24 derslikli yeni bir bina yapılacak. Bunun için gerekli yer tahsisi çalışmaları ve proje çalışmalarının ardından yapım ihalesi sürecine geçildi. 8 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan ihalenin kesinleşmesinin ardından 7 ayda inşaatın tamamlanarak önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi içerisinde açılacak" dedi.

Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin de artan talebi karşılayamadığını belirten Milletvekili Tunç, bu nedenle yatırım programına aldıkları ek binanın proje çalışmalarının da tamamlandığını, imam hatip lisesi ek binasının da yine aynı gün 8 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini, müteahhite yer tesliminin ardından 7 ayda inşaatın tamamlanacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın’a AK Parti iktidarında Bartın’a 24 yeni bina olmak üzere 6’sı bina onarımı ile 30 yeni okul kazandırdıklarını, 5 yeni okulun da proje ve yapım işlerinin devam ettiğini, 2015 yılında da bu okulları tamamlayarak toplam da 35 yeni okulun Bartın’a kazandırılacağını ifade etti.