Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu’nun dördüncüsü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Girne’de gerçekleşti. Forum’a Bartın’dan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan’da katıldı.

Güngör Yavuzaslan forumda Suriye Türkmenleri ve Doğu Türkistanlıların sesi oldu. KKTC’de gerçekleştirilen Medya Forumunu İHA muhabirine değerlendiren değerlendiren Yavuzaslan Türk Dili Konuşan Ülkeler arasında her alanda özellikle de medya alanında diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesinde ve güzel Türkçemizin yaygın ve etkin kullanılmasında bu forum büyük önem teşkil etmektedir” dedi. Yavuzaslan, Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Platformu (TÜRKMEP) diyalog ve işbirliği ortamını artıracağını belirterek artık çalışmanın derinleşerek devam etmesi gerektiğini belirtti.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, ’’Biz dernek olarak Mart 2014 tarihinde kurulduk ve 21 Mart tarihinde Eskişehir’de Suriye Türkmen Medya Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Unesco tarafında 2014 yılı İsmail Bey Gaspıralı yılı ilan edilmesinden dolayı Bartın’da İsmail Bey Gaspıralı Çalıştayı ve Ödül programı gerçekleştirdik. Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Platformu çok başarılı buluyoruz. Bunun yanında mutlaka Suriye Türkmenleri ile Doğu Türkistanlı gazetecilerin bu platform içerisinde olması gerektiğini ısrarla yineliyoruz. Çin-Türkiye ilişkileri konusunda hassasiyetin farkındayız. Bunun yanında Uygur Türklerinin çilesi ve yaşam mücadelesi unutulmamalıdır’’ dedi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan KKTC’nin bağımsız ve üniter bir devlet olarak başarılı bir ve sahipliği yaptığını belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.