Bartın Halk Eğitim Merkezinde açılan yaşlı ve hasta bakım kursiyerleri eğitimlerine başladı.

Bartın Halk Eğitim Merkezi, Sosyal amaçlı 560 saatlik hasta ve yaşlı bakım kursu açtı. 400 saatlik teorik eğitimi sonrası 160 saatlik kursiyerlerin staj eğitimi Bartın Devlet Hastanesi ve Huzurevinde başladı.

Kurs eğitim görevlisi Aydın Kükner açılan kursla ilgili şöyle konuştu,"Ülkemizi her yerinde bu ve buna benzer kurslar açılıyor. Bizim kursumuzun diğer kurslardan ayıran en önemli fark zorunlu olarak yapılan 1 aylık staj eğitimidir. Zümre öğretmenler kurulumuzca aldığımız karar gereği en iyi öğrenmenin yaparak ve yaşayarak öğrenme olduğu anlayışından yola çıktık. Kursiyerlerimiz teorik öğrendikleri bilgileri buralarda uygulama şansı yakalıyorlar. Yaşlı ve hasta refakatçiliğinde kaliteyi artırarak vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alacağı bir gerçektir. Türkiye’nin yaşlı ve hasta bakımı ve refakatçi alanında en iyi bakım elamanlarını yetiştirmemiz de bizlere destek olan başta Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kursiyerlerden Emine Gelen, "Stajın ilk günü çok heyecanlıydım. Kursta teorik öğrendiğim bilgileri hastanede gözlemleme ve uygulama şansı bulduğum için çok mutluyum. Hastalara hizmet etmek bizleri çok mutlu ediyor. İlerleyen günlerde ve yıllarda bu sektörde çalışarak insanlara hizmet etmek en büyük dileğim. Bizlere ev sahipliği yaparak staj gibi her konuda bizlere destek olan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz ve ekibine, bizleri yetiştiren hocalarımıza, şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim" dedi.