Bölgede incelemelerde bulunan Almanya Sosyal Demokrat Parti milletvekili Kirsten Lühmann, Batman Belediyesi’ni ziyaret etti.

Sincar ve Kobani’ye yönelik İŞİD saldırıları, yaşanan savaş ve göç nedeniyle bir süreden bu yana bölgede incelemelerde bulunan Almanya Sosyal Demokrat Parti milletvekili Kirsten Lühmann, Batman Belediyesi’ne bağlı Hevi Umut Kadın Atölyesi’ni ziyaret etti. Burada kadın atölyesi çalışanları tarafından karşılanan Lühmann atölyede incelemelerde bulundu. Atölye çalışmaları atölye çalışanları ve öğrencilerle sohbet etti. Lühmann, burada beraberinde getirdiği kuaför malzemeleri ile çeşitli hediyeler verdi. Atölye çalışanları da Lühmann’a atölye öğrencileri tarafından üretilen el işi ürünleri hediye etti. Buradan Batman Belediyesi’ne geçen Lühmann’ı Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel karşıladı. Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyaret sırasında Lühmann beraberinde getirdiği Celle Belediye Başkanı’nın Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel’e hitaben yazdığı mektubu verdi. Batman Belediyesi ile Celle Belediyesi arasındaki kardeş belediye uygulamasını yakından takip ettiğini belirten Lühmann ileride de ortak projelerinin güçlendirilmesine ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak istediğini söyledi. Lühmann, “Türk hükümeti resmi başvuruyu kabul etmese de bizler bu iki belediyenin kardeşliğini zaten kalbimizde gerçekleştirmişiz. Her iki taraftan da kardeş belediyeciliğin yapılmasında bir kararlılık var Önemli olan da budur. Bizler Kürt halkının zor bir dönemden geçtiğinin farkındayız. Şengal ile başlayan ve Kobeni’de devam eden büyük dramı yakından takip ediyoruz. Alman devleti olarak, Almanya’da Ezidiler için bir koordinasyon kurduk, yardım yapmak istedik, fakat Türk hükümeti tarafından yapmak istediğimiz yardım talebi reddedildi. Bu tavır karşısında açıkçası bizim de yapılacak yardımların amacına uygun şekilde mağdurlara ulaşıp ulaşmayacağı konusunda endişelerimiz oluştu. Ezidiler ile ilgili Batmandaki gıda bankasıyla ileriye dönük projeler gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel de Lühmann’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretin ardından Eşbaşkanlar Lühmann’a Kürtçe İngilizce baskılı Batman’ı tanıtım kitabı ile plaket verdi.