Havaların soğuması ile birlikte elektrik enerjisinin daha çok ısınma amaçlı olarak kullanıldığı Batman’da, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ), Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nden (TEİAŞ) aldığı enerjinin nakledildiği yeraltından geçen ana kablolar 3 yerden patladı. Yaşanan bu patlamalar nedeniyle, şehrin büyük kısmına uzun süre enerji verilemedi.

DEDAŞ, Pazar günü yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yaptı. DEDAŞ yetkilileri, Pazar günü saat 11.00 sıralarında TEİAŞ’tan gelen Şehir-4 ve Şehir-6 ana hatlarında patlama yaşandığını belirtti. Yetkililer, yeraltı kablolarının yanmasına sebep olan patlamalardan sonra olay yerine intikal edildiğini ve sorunun saat 15.00 sularında giderilerek bu hatlardan beslenen kesimlere elektrik verildiğini kaydetti. Onarım tamamlandıktan kısa bir süre sonra Şehir-6 hattının farklı bir noktasında, yine aşırı yüklenme sebebiyle yeni bir patlama meydana geldiğini ifade eden DEDAŞ yetkilileri, bu yüzden yeniden kesinti yaşandığını aktardı.

DEDAŞ EKİBİNİ REHİN ALDILAR

Yetkililer, yeraltı kablolarında yaşanan patlamalar onarılırken, bir yandan da karanlıkta kalan şehrin bu bölgelerine DM-6 adı verilen ana dağıtım merkezinden dönüşümlü enerji vermek istediklerini, ancak trafonun bulunduğu bölgedeki vatandaşların, buna engel olduklarını açıkladı. DEDAŞ yetkilileri, ekiplerinin tartaklanıp rehin alındığını ve böylece çalışmalarının engellendiğini de bildirdi.

Yetkililer, DM-6’nın bulunduğu mevkideki vatandaşları ikna çalışmalarının sonuçsuz kalması ile şehrin bir kısmına gece elektrik verilemediğine dikkat çekti.

HATLAR ARTIK DAYANMIYOR

Yeraltından geçen ana hatlardaki patlamaların, aşırı yüklenme nedeniyle yaşandığını kaydeden DEDAŞ yetkilileri, "Aşırı yüklenmeye artık ana hatlar da dayanmıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız, kaçak elektrik kullanmanın yanı sıra israftan kaçınmalıdır" diye konuştu.