Batman’da faaliyet gösteren ve uzun yıllardan beri ilköğretim bünyesinde hizmet Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji, 2015-2016 eğitim yılında, lise düzeyinde de hizmet vermeye başlayacak ve uluslararası değişim programından faydalanacak.

Birçok eğitim dalında hizmet veren TED Batman Kolejli Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan, hizmet kalitesini daha da yükselttiklerini ve eğitim alanında olduğu gibi kampüs alanında da bölgenin en donanımlı eğitim kurumu olduklarını söyledi.

Kampüste özellikle İngilizce ağırlıklı, yabancı dil eğitimi verdiklerini ve Batman TED Koleji okulunda anaokul, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim öğretimlerin devam ettiğini belirten Turan Özkan, 2015 -2016 eğitim öğretim yılında da liseyi faaliyete geçireceklerini ifade etti.

"ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMINDAN FAYDALANACAK BİR LİSE OLACAK"

Faaliyete geçecek olan lisenin ekstra özelliğinin uluslararası değişim programından faydalanacak bir lise olduğunu kaydeden Özkan, "Öğrencilerimiz isterlerse Kanada da eğitimlerini sürdürüp tekrar ülkelerine gelerek tekrar kaldıkları yerden devam edip çift lise diploması almayı hakkedecek bir lise planladık" dedi.

Batman’da eğitim öğretimi sürdürdüklerini ve 28 yıldır eğitim kalitesinden ödün vermediklerini belirten Turan Özkan, "TED Batman Koleji yıllar içinde binlerce mezun verdi. Ve hayatın her alanında mezun yaptığı öğrenciler doktor, avukat, öğretmen, iş adamı ve birçok branşta yetiştirmiş ciddi bir kurum. Ve bu çıtasını TED Batman Kolejli her geçen gün biraz daha yükselterek eğitim hayatına devam ediyor. Bizim temel amacımız öğrencilerimize kaliteli ve çağdaş bir eğitimle beraber öz güven sahibi ve birçok yönlü farkında lığı yükseltmek ve bunların arasında öğrencilerimizin yabancı dil öğrenmesi ve günlük hayatında ana dili gibi konuşması çevreye saygılı farkındalıkların farkında olan ve her alanda geleceğin lideri yetiştirmek için buradayız" diye konuştu.

15 DÖNÜM BAHÇELİ OKUL

Batman TED Koleji’nin yeni kampüsünde yaklaşık 52 derslik olduğunu bunlarla beraber müzik laboratuvarı, görsel sanatsal atölyesi, fizik kimya bölümü, fen laboratuvarı,kapalı spor salonu, konferans salonu ve çok sayı da da açık ve kapalı oyun alanları ile faaliyet yürüttüklerini belirten Turan Özkan, "Kampüsümüz 15 bin metre kareye yakın kapalı alana sahip olup yaklaşık 15 dönümde bahçesi bulunmakta ve yaşam alanlarda mevcut bunların içinde halı saha, tenis kordu, olimpik yüzme havuzu mevcut olmakla beraber birçok oyun salonlarımızla şu an öğrencilerimize hizmet sunmaktayız. Şu anda Doğu ve Güneydoğu’da en donanımlı kampüs özelliğine sahip kampüsümüz okul olmakla beraber bir yaşam alanı olma özelliğine de sahip" şeklinde konuştu.