Batman’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İlk program, sabah saat 09.00’da valilik bahçesinde Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Atatürk anıtına çelenk sunumuna, İl Milli Eğitim Müdür Vekili M. Şafi Özperk, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili M. Şafi Özperk’in, Milli Eğitim Çelengini Atatürk anıtına koymasıyla başlayan çelenk sunma programı, bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile sona erdi.

Program, Yeni Kültür Merkezi konferans salonunda devam etti. Buradaki programa, Vali Vekili Cihat Arık, İl Milli Eğitim Müdür Vekili M. Şafi Özperk, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Fatih Anadolu Lisesi öğretmeni Elif Döymaz’ın konuşması ve ardından Batman Anadolu Lisesi’nden iki öğrencinin okuduğu şiirlerle devam etti. Öğretmen Faysal Yaman’ın okuduğu, ‘Ben Öğretmenim’ adlı şiirin ardından, 24 Kasım Öğretmenler Günü programı il Milli Eğitim Müdür Vekili M. Şafi Özperk’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı, hizmet süresini doldurup emekli olan eğitimcilere hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle sona erdi.