Batman Üniversitesince, şehitler anısına 2 bin 300 fidan dikildi. Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Her bir fidana bir şehidimizin ismini vereceğiz. Şehitlerimizin burada anıları yaşamasını istiyoruz” dedi.

Batman Üniversitesince, Batı Raman kampusunda bulunan Şehitler Ormanı’na fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Vali Ahmet Deniz, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim okunan etkinlikte şehit yakınları, diktikleri fidanların yanına Türk bayrağı ve not bıraktı. Etkinlikte, şehitler için dua da okundu.

Rektör Durmuş, toprağı kanlarıyla sulayan şehitlerin kendileri için en değerli varlıklardan olduğunu belirterek, “7 bin dönümlük bir arazi içerisine 250 bine yakın fidan diktik. Şehitlerimiz için de bir köşe ayırdık. Şehitlerimiz için 2 bin badem fidanı 300 adet de çam fidanı dikeceğiz. Her bir fidana şehitlerimizin ismini vereceğiz. Şehitlerimizin burada anıları yaşamasını istiyoruz. Şehitlerimizin yakınları bu dikilen ağaçları sulayacaklar, kendi evlatları gibi bakacaklar. Şehitlerimize böyle güzel bir orman oluşturduk. Bununla gurur duyuyoruz” dedi.

Diktiği çam fidanına Kozluk’taki terör saldırısında şehit olan Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın adını da veren Prof. Dr. Durmuş,

“Bu dikili çamı ailesine hediye ediyoruz. Bu ağaç yaşadıkça şehit kızımız Aybüke de içimizde yaşayacaktır. Aybüke öğretmen yüksek lisans öğrencimizdi, bu topraklarda ders gördü, ders gördüğü topraklarda şehit oldu. Kanını bu topraklara akıttı. Ebediyen bu topraklar bizim milletimizin olacak. Kızımız da bu güzel ağaçta, burada yaşayacak” diye konuştu.