Batman Üniversitesi ile Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği “Sigara ve Madde Bağımlılığı Çalıştayı” Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleşti.

Çalıştaya Vali Ahmet Deniz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla slayt gösterisi ile başlayan çalıştayda sigaranın maddi, manevi ve sağlığa olan zararlarına dikkat çekildi. Vali Ahmet Deniz, sigaradan kaynaklanan rahatsızlıklardan dolayı her yıl 130 bin civarında insanın hayatını kaybettiğini belirterek, “Sigara içen birisi 30 yılda en azından 150 bin TL yani bir ev parasını heba ediyor, bunun sağlık harcamaları hariç. En fazla sigara içen illerin başında yer alıyoruz. Bu konuda denetimlerin sıklaştırılması gerekiyor” dedi.

Dünya sigarayı bırakma günü etkinlikleri nedeniyle Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte daha sonra Batman’da yürütülen “Sigarayı Sende Bırak” kampanyası kapsamında sigarayı bırakanlara Vali Deniz, Başkanvekili Aksoy ve Rektör Durmuş tarafından bisiklet hediye edildi.