Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Batman İl Müdürü Murat Dursun, kış aylarında elektrik kesintilerinin asgari seviyeye düşmesi ve vatandaşların mağdur olmaması için kaçak elektrik kullanımı ve israftan kaçınılmasını istedi.

Batman’daki kaçak elektrik kullanımının kış aylarında daha da arttığını belirten Dursun, Batman’da Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında kaçak elektrik kullanımının tavan yaptığını söyledi. Batman genelinde vatandaşların elektrik sorunu yaşamaması için büyük çaba gösterdiklerini aktaran Dursun, kaçak elektrik, aşırı yüklenme ve israf nedeniyle hedefledikleri noktaya ulaşamadıklarını ifade etti. Dursun, "Kurum olarak temel gayemiz, sağlıklı ve kesintisiz enerji sunmaktır. Bunun için yoğun çalışıyoruz. Ancak, bu sadece bizim çalışmalarımızla sağlanacak bir durum değildir. Değerli Batmanlı vatandaşlarımızın israftan kaçınması ve kaçak elektrik kullanan vatandaşların bundan vazgeçmesi gerekiyor. Biz ne kadar çalışırsak çalışalım, aşırı tüketim ve kaçağa bağlı aşırı yüklenme trafolarımız başta olmak üzere tüm şebekemize zarar veriyor. Bu da bazen 1-2 günü bulan kesintilere neden oluyor. Elektrik kesintisinin yaşanmadığı bir kış geçirmemiz için, sevgili Batmanlı vatandaşlarımızdan israf, aşırı yüklenme ve kaçak elektrik kullanımının son bulması noktasında destek talep ediyoruz" dedi.

"ELEKTRİK ISINMA ARACI DEĞİL"

Batman’da, kış aylarında elektrik tüketiminin büyük kısmının ısınma amaçlı tüketildiğine de işaret eden Dursun, bunun doğru ve vicdani bir yaklaşım olmadığına vurgu yaptı. İsraf ve kaçak elektrik kullanımının aynı zamanda diğer vatandaşların hakkını gasp etmekle eşdeğer olduğunu anlatan Dursun, "Elektrik bir ısınma aracı değil, aydınlatma aracıdır. Hepimizin bu bilinçte olması gerekiyor. Elektriği aydınlatmadan ziyade ısınma aracı olarak görüp israf, aşırı tüketim ve kaçak kullanımında ısrar edersek, kış aylarında bir çok vatandaşın mağduriyetine sebep vermiş olacağız. Bu da tasvip edilir bir durum değildir. Muhtarlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu.

"ZARARA RAĞMEN YATIRIM YAPIYORUZ"

Dursun, kaçak elektrik kullanımından ötürü zarar etmelerine rağmen vatandaşların mağdur olmaması için yatırım ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini de dile getirdi. Dursun, zarar eden bir şirket olmalarına rağmen Batman ve bölge geleninde yatırım yapmaya devam ettiklerine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Normalde bir şirket zarar ediyorsa küçülür, yatırımlarını azaltır. Ama biz bunun tersini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için zarar etmemize rağmen yatırım ve yenileme çalışmaları yapıyoruz. Dicle EDAŞ olarak aynı duyarlılığı sevgili Batman ve bölge halkından da bekliyoruz. El birliğiyle elektrik sorununu çözebiliriz. Yeter ki, kaçak kullanımdan vazgeçilsin, israf yapılmasın. Vatandaşların kendi irade ve arzularıyla kaçak elektrik kullanımından vazgeçmeleri en büyük temennimizdir."

Dursun, kaçak kullanım ve israfın olmaması halinde Batman’daki şebekenin ihtiyaca cevap verecek kapasitede olduğunu sözlerine ekledi.