Koşullar ne olursa olsun sayıları 1.5 milyonu bulan müşterilerine kesintisiz elektrik enerjisi verebilme gayreti içerisinde olan Dicle Elektrik Dağıtım, bunun için çalışmalarını il merkezlerinde olduğu gibi kırsalda da büyük bir azimle sürdürüyor. Sorumluluk bölgesindeki diğer iller gibi Batman’da da Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, yolu olmayan dağ köylerine ulaşarak, yaşanan arızaları gideriyor, buralarda yaşayan halk ile sıcak ilişkiler kuruyor.

Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü’ne bağlı arıza onarım bakım ekipleri, son olarak kış şartlarının hayli çetin geçtiği ve yaşanan fırtınanın etkisi ile 4 direğin devrildiği Sason ilçesine bağlı Dörtbölük ve Yakabağ köylerine gitti. Halen yer yer 2 metre kar bulunan dağlık bölgede köylere ulaşmak için yol da bulunmayınca Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, bazen kara gömüldü, bazen de asfaltı olmayan köy yollarındaki çamura saplandı. Ekipler, erimeye başlayan kar yüzünden su seviyesi yükselen derelerden ise asma köprüler vasıtasıyla geçebildi. Derince köy grup yolundan Dikbayır köyünü geçen ekipler, yoğun çamur nedeniyle ulaşmak istedikleri köylere ulaşamadılar. Sason merkeze dönmek zorunda kalan ekipler, bu kez Geçitli grup köy yolunu kullanarak Dörtbölük ve Yakabağ’a ulaşmak için çaba harcadı. Uzun uğraşlar sonunda ulaşılabilen iki köyde devrilen direklerin yerine yenilerini diken ekipler, kopan iletim hatlarını da yenilediler. Doğa ile girilen amansız mücadelenin ardından gerçekleştirilen onarım neticesinde iki köy ve bağlı mezralarına yeniden elektrik verilirken, 3 mezraya ulaşılamadığı bildirildi.

“3 mezraya ulaşılmaya çalışılıyor”

Enerji şirketinin Sason ilçe şefi Hüseyin Argunhan, arıza bakım onarım ekiplerinin zorlu doğa koşulları ile mücadele ederek yaptıkları çalışmalar sonucunda ilçeye bağlı elektriksiz köy bulunmadığını söyledi. Dörtbölük ve Yakabağ köylerinde elektrik direklerinin devrilmesi ile birlikte yaşanan arızanın giderildiğini aktaran Argunhan, buraya bağlı bir ve aynı hattan enerji alan Muş’a bağlı 2 mezraya olumsuz doğa koşulları nedeniyle ulaşamadıklarını belirtti. Argunhan, Özel İdare ekiplerinin yol açma çalışmalarının sürdüğünü hatırlatarak, “Yol açılınca ilk iş bu mezralara ulaşarak, yaşanan sorunlarını gidereceğiz. Bizi arızalar ve geceli gündüzlü çalışmak değil olumsuz doğa koşulları zorluyor. Sason da olumsuz doğa koşullarının fazlasıyla yaşandığı birkaç bölgemizden biridir. Ama biz, zor da olsa en ücra köşelere kadar ulaşarak müşterilerimizin kesintisiz elektrik enerjisi alması için mücadele veriyoruz”’ dedi.

Doğa ile mücadele sırasında yaşadıkları zorlukları anlatan arıza bakım onarım ekibinden Yasin Kahraman ise, “Arızayı giderip abonelerimize elektrik verince, tüm yorgunluğumuz bitiyor. Büyük bir mutluluk yaşıyoruz” diye konuştu.

Çalışmalardan en çok köylüler memnun

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından her türlü doğa koşulunda aksatılmadan sürdürülen çalışmalar en çok yöre halkından takdir görüyor. Enerji şirketinin çalışmaları hakkında Sason’un Çayırlı köyünden Abidin Basan, “Dicle elektrik arıza ekipleri zorlu koşullarda çalışıyorlar. Yollar ve dağlar el vermiyor ama yine geliyorlar. Kendilerinden memnunuz2 derken, Gürgenli köyünden Nazmi Çelik ise, ”Dörtbölük köyü istikametinden gelirken yolda arkadaşlarla karşılaştık. Zor bir coğrafya, ne yol, ne de hava koşulları müsait değil. Araçların bölgeye ulaşması kış aylarında neredeyse imkansız. Biz bile bir köyden ötekine ATV’ler ile gitmeye çalışıyoruz. Dicle Elektrik ekipleri zorluk dinlemeden arızadan arızaya koşuyorlar. Allah yardımcıları olsun” dedi.