Batman’ın Sason ilçesine bağlı Yücebaş Beldesi, Kaşyayla ile Uluağaç grup köy yolları arasında bulunan 25 kilometrelik alana betonarme yapımı çalışmaları başlatıldı.

Grup köy yolu özelikle kış şartlarında yağan yağmurlardan dolayı çamur olduğu için şoförlerin gitmekte zorlandığını belirten köy servisi şoförü Hamit Hamitoğlu, yapılan betonarme çalışmaları ile rahat bir yolculuk yapabileceklerini belirterek, Sason Kaymakamlığı ve İl Özel idaresi yetkililerine teşekkür etti.

Yapılan yol çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Özel İdaresi Müdürü Serdar Şahin, betonarme çalışmalarının yapıldığı grup köy yolu üzerinde bulunan bütün köylerin bu yolu kullandığını belirterek, çalışmaların aksamadan devam edebilmesi için sürekli denetlemelerde bulunduklarını belirtti. Şahin, “2017 İl Özel İdaresi yatırım programında bulunan ve ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılan toplamda 25 km olan Yucebag-Kasyayla Uluağaç grup köy yolu beton yol çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu yol yapımında kullanılan beton kalitesinin istenilen düzeyde olması için İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği personeli tarafından gerekli kontroller yapılmakta olup son olarak ilgili beton yoldan numune alinmiş ve laboratuvara gönderilmiştir. Grup köy yoluna en iyi beton kullanılarak daha uzun ömürlü olması sağlanacaktır. Köylerimize en iyi hizmeti sunabilmek için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.