IŞİD’in saldırılarına maruz kalarak yerlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kalan Sincar ve Kobanili aileler için Batman Belediyesi’nin girişimleri ve uluslararası kuruluşlara yaptığı yardım çağrısına yanıt, Almanya insani yardım kuruluşu Welt Hunger Hilfe’den geldi.

Zor şartlar altında çetin bir yaşam mücadelesi veren Batman’daki Sincar ve Kobanili ailelere ulaştırılmak üzere Welt Hunger Hilfe tarafından gönderilen 5 TIR insani yardım malzemesini Batman Belediyesi yetkilileri teslim aldı. Haziran ayında Sincar’da başlayan ve Kobani’de hala devam eden İŞİD’in vahşetinden kaçarak bölgenin değişik illerine göç etmek zorunda kalan ailelerin insanlık dramı sürerken, yaraların sarılması için Batman Belediyesi’nin ilk günden itibaren hem yurt içinde hem de yurt dışında başlattığı çalışmalar sonuç vermeye başladı. Vahşetten kaçarak Batman’a göç etmek zorunda kalan Sincar ve Kobanililer için Batman Belediyesi’nin uzun süredir başlattığı girişimler ve uluslararası kuruluşlara yaptığı yardım çağrısına yanıt, Almanya insani yardım kuruluşu Welt Hunger Hilfe’ten geldi. Welt Hunger Hilfe tarafından gönderilen 5 TIR insani yardım malzemesini Batman Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu Özgür Özbek ve Batman Belediyesi Meclis üyeleri ile gönüllüler tarafından teslim alındı. Plastik örtü, bidon, yatak, battaniye, güneş enerjisiyle çalışan lamba, yer yaygısı, yapışkan bant, ip, kadın, çocuk ve erkek giyecek, bulaşık ve çamaşır deterjanı, anti bakteriyel sabun, diş macunu, şampuan, hijyenik pad, tuvalet kağıdı, çocuk bezi, bebek için kokusuz ıslak havlu, pişik kremi, havlu gibi kışlık kiti ve hijyen kitinden oluşan yardım paketleri koordinasyon görevlileri ve gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere depolara taşındı.

Almanya insani yardım kuruluşu Welt Hunger Hilfe’nin yaptığı insani yardımın çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını dile getiren Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, "Vahşete maruz kalan yurttaşlarımıza bu zor günlerde bir uluslararası yardım kuruluşu olan Welt Hunger Hilfe tarafından yapılan bu yardım bizim açımızdan son derece anlamlı. Girişim ve yaptığımız çağrıların karşılık bulması sevindirici. Kış kapıda, yaşanan bir insanlık dramıdır ve yurttaşlarımız çetin bir yaşam mücadelesi veriyor. Batman Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Ancak felaketin çapı ve büyüklüğü dikkate alındığında ulusal ve uluslararası tüm kuruluşlara büyük sorumluluklar düşüyor. Herkesin elinden gelenin en iyisini yapmak zorunda olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Çağrılarını yanıtsız bırakmayan Welt Hunger Hilfe’ye teşekkür eden Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, "Uluslararası yardım kuruluşlarının yapacağı katkı ve yardımlar hayati. Elbette, sadece yardım kuruluşlarının çabalarıyla bu vahşetin sonuçları ortadan kaldırılamaz. Bu sorunun ortaya çıkmasında payı bulunan uluslararası kurum, kuruluş ve devletlerin de ahlaki bir sorumluluklarının olduğunu ve zaman yitirmeden harekete geçmeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Welt Hunger Hilfe’nin sınırların çok ötesinden yaptığı bu yardım, gösterdiği bu duyarlık çok değerli. Halkımız adına şükranlarımızı sunuyor, bu duyarlılık ve çabalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.