AK Parti Demirözü İlçe Başkanı Çağlar Seyrek, gerçekleşecek olan 5. Olağan İlçe Kongresiyle ilgili açıklamada bulundu.

Seyrek açıklamasında şöyle konuştu:

“AK Parti Siyasi Hayata başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve bugün Yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikâyesinin bir destanı olarak gerçekleştirmektedir.

AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir.

AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Lideri Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1. atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 2. atılımı tamamlamaktır.

AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği Birinci Olağan, İkinci Olağan, Üçüncü Olağan, Dördüncü Olağan ve Birinci Olağanüstü Kongre Süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır.

AK Parti ülkemizin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘Yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi.

AK Parti ülkemizin karanlık bir döneminde milletimizin sinesinden milletimizin değeri olarak aydınlıklara ulaşmak için kurulmuştur. Bu nedenle; demokratik hayatımızın örnek partisi olmuştur. Siyaset yapma anlayışı, seçmenleri, üyeleri ve yöneticileriyle geliştirdiği iletişim modeli siyasi etkinliklerde ortaya koyduğu disiplin ve düzen ülkemizde ve tüm dünyada takdir edilmektedir. Bu felsefe siyasi hayatımızdan ‘Ben Fikri’ni çıkartmış ‘Biz, Ülkem ve Davam’ anlayışını getirmiştir. Birinci Olağanüstü Büyük Kongremiz süreciyle, yapılışıyla ve sonucuyla bunun en mümtaz ve en yakın örneğidir.

AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresiyle, ülkesine ve dünyaya ortak akılla birlikte istikrara, güvene ve büyük hedeflerine olan vazgeçilmez bağlılığının mesajını vermiştir.

AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi Tarihine damgasını vurmuştur.

AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz Beşinci Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir.

Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır.

Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır.

Kongrelerimiz; Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasanın Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır.

Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır.

Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır. “