AK Parti Aydıntepe ilçe başkanlığına, yeniden Siyami Kabak getirildi.

Şehit Oktay Altuntaş ilkokulunda gerçekleşen Aydıntepe 5. Olağan İlçe Kongresi’ne, koordinatör milletvekili Adnan Yılmaz, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi, Gökçedere Belediye Başkanı Necmettin Bakır, ilçe başkanlığı için yarışan adaylar Siyami Kabak ile Ömer Zengin, parti yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Divan başkanlığını Mustafa Daştan’ın yaptığı kongrede Ak Parti Aydıntepe İlçe Başkanı ve başkan adayı Siyami Kabak bir konuşma yaparak Aydıntepe’de kaybedilen seçim sonrası atandığı ilçe başkanlığında Ak Parti’nin oylarını yüzde 45 oranında artırdığını belirtti.

Çevre köylerle olan iletişimi artırdığını ifade eden Kabak, " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın deyişiyle çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayarak insanların teveccühünü kazandık. Bu günkü kongrede de dava arkadaşlarımızın gerekli desteği vereceğine inanıyoruz. "dedi.

Kongrede bir konuşma yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, 2001 yılında kurulan Ak Parti’nin kazasız belasız kongre sürecine girdiğini belirtti.

Ak Parti’nin genelde olağan kongre yaptığını belirten Özbek, "5. Olağan kongre sürecine girdik. Şu ana kadar 5 hûkümet kurduk, iki cumhurbaşkanı, iki başbakan çıkardık. İnşallah bu süreç 2023, 2053, 2071 yıllarına kadar devam edecektir, bizim birlik ve beraberlik içerisinde olmamız kaydıyla. Bu millet sevdasından vazgeçmemek, ‘her şeyimiz bu millettir’ demek kaydıyla. "dedi.

Ak Parti’nin Aydıntepe’de yerel seçimlerde kaybetmesine karşın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilçenin Recep Tayyip Erdoğan’a önemli oranda destek verdiğini aktaran Özbek, bundan dolayı Aydıntepeliler ve parti kademesinde görev yapan herkese teşekkür etti.

5. Olağan Kongrede ilk defa Aydıntepe Belediye Başkanının kongrede konuşamadığına işaret eden Özbek konuşmasına şöyle sürdürdü:

Bazı dersler çıkartmamız gerekiyor

" Bundan bir ders çıkarmamız lazım. Aslında 2019 seçimlerinde Aydıntepe Belediyesi’ni tekrar Ak Belediyecilik ile buluşturmak için gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Küçük yerlerde mahalli idare seçimleri zordur biliyorum. Akrabacılık devreye giriyor, siyasi partiler biraz ikinci planda kalıyor. Güçlü bir iktidarla küçük bir ilçemizin birlikte hareket etmesinin getireceği faydaları biz burada yaşayacağız. Nüfusa göre bize ödenek geliyor, gelen ödenekler sadece işçi ve memur maaşlarına yetiyor. Eğer hûkümet desteği olmazsa Aydıntepe’de taş üstüne taş konulmaz. Bunu yaşayıp göreceğiz. Belediyenin ne kadar zorluklar içerisinde olacağını sizler de tespit edeceksiniz. Eğer Bayburt’ta, Aydıntepe’de, Demirözü’nde hûkümet desteği olmazsa bu iş yürümez. Arpalı’da bu yaşandı. 4 yıl var daha seçimlere şimdiden niye bunları konuşuyoruz. Bazı dersler çıkartmamız gerekiyor. Bize hizmet gerek. Yaşadığım yerde refah ve ferah içerisinde yaşayacaksam benim dayıoğlum da halaoğlum da orada olsun. Başta ben milletvekili olarak üzerime düşen dersi aldığımı düşünüyorum. İnşallah sizler de alırsınız. 2019 seçimlerinde belediye ile tekrar buluşuruz."

Ak Parti kadrolarını şer odaklı güçlerle alt edemeyecekler

Ak Parti davasının yüz yıl öncesinde kurulmuş bir dava olduğuna değinen Özbek, " 2001 yılında sadece Ak Parti ismini aldı. Bu dava Mescid-i Aksa’nın davasıdır. Myanmar’ın, Kudüs’ün, dünya Müslümanlarının davasıdır. Ak Parti iktidarının olmadığını düşünün. Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmadığını düşünün. Bu Müslümanların sesi bu güne kadar kim olmuştur? Suud kralı mı, Mısır kralı mı, Libya kralı mı olmuştur, kim olmuştur? Birinden ses çıkmazdı. Tayyip Erdoğan geldi, haykırdı ve ’durun’ dedi. ’Dünya beşten büyüktür’ dedi. Dünyada ilk defe bir lider bunu söyleyebildi. Tayyip Erdoğan’ın dik duruşundan dolayı bugün başımıza gelmeyen kalmadı. Malum. İktidar dönemimizde darbe girişimleri oldu. Parti kapatma davası yaşadık. Gezi eylemleri oldu. Sivil ayaklanma yaparak darbe girişiminde bulundular. Dost darbesi yedik. 17 Aralık ve 25 Aralık darbesi geldi. Biz dost dedik. Onlar içimize girerek altımızı oymaya başlamışlar. Niye, niye acaba? Tayyip Erdoğan paralel yapı dediğimiz oluşuma ne yapmıştı? Belediyelere talimat vererek arsa vermiş, okul yapılması için destek çıkılmıştı. 17 üniversite açılmasına Ak Parti hûkümetleri döneminde destek verilmişti. Gitmiş gelmişler ve baş tacı edilmişlerdi. Tayyip Erdoğan’dan ne zarar gördünüz de 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişiminde bulundunuz? Tabi dış dünyayla, İsrail’le, derin güçlerle vs işbirliği içerisine girerek bu milletin liderini götürmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Sonucunu da gördüler. Tayyip Erdoğan dik durdu. 30 Martta bu millet ’arkanızdayız’ dedi. 10 Ağustos seçimlerinde ’biz senin arkandayız’ dedi. Bundan sonra hiçbir güç Tayyip Erdoğan’ı, Ahmet Davutoğlu’nu ve Ak Parti kadrolarını şer odaklı güçlerle alt edemeyecek, alt edemeyecekler "dedi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise ümmetin imtihan halinde olduğunu belirterek İslam dünyasındaki imtihandan başarı ile çıkılabilmesi için ümmetin tek yürek, tek devlet, tek millet olmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ak Parti’nin dünya mazlumların umudu olduğunu vurgulayan Memiş, partinin çalışmalarıyla, ulaşımda, sağlıkta, her türlü bireysel hak ve özgürlüklerin kazanılmasında, demokratik gelişmelerde bir çok ilke imza attığını ve bu alanlarda bir çok yenilik yaptığını söyledi.

Birliğimizin muhafazasını önemsiyorum

Memiş, "Mazlum milletlerin umutlarının devam edebilmesi için umutlarının yanında bu yaraların sarılması, bu akan kanın, bu katil İsrail zulmünün ve diğer zulümlerin sona erebilmesi için güçlü bir Türkiye’ye güçlü bir Ak Parti’ye ihtiyaç vardır. Diyorum ki kongre sürecimiz ayrılığımıza değil birliğimize sebep olsun. Harekette birliğiniz olmazsa fikirdeki birliğinizin fayda vermeyeceğini düşünün. Birliğimizin muhafaza edilmesi gerektiği konusunu önemsiyorum. Seçilemeyen adayımızın seçilen adayımızın yanında olmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Yoksa doğacak fitne ve zayıflayacak bir Aydıntepe ilçe teşkilatı Bayburt’umuzun ve ülkemizin zayıflaması demektir "dedi.

Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal ise 5. Olağan kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi.

Kongredeki iki adaydan Siyami Kabak 168 delegenin, Ömer Zengin ise 90 delegenin oylarını aldı. Siyami Kabak tekrar başkanlığa seçildi.