Kızılay Haftası’nın coşkuyla kutlayan şubelerden biri de Türk Kızılayı Bayburt Şubesi oldu.

Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy ,Kızılay personeli ve gönüllülerinin katıldığı etkinlik kapsamında , Bayburt 75.yıl Kaleardı ilköğretim okulu öğrencileri "Kızılay Haftası" nedeniyle etkinlikler çerçevesinde Şiir,Komposizyon ve Resim dalında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinliğe dair bir açıklama yapan Şube Başkanı Fikret Aksoy, “29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay haftası kutlanmaktadır.

Türk Milleti büyük bir millettir. Türk Kızılayı desteğini ve gücünü milletimizden almaktadır. Büyük millet diyoruz çünkü sadece Türkiye’de değil tüm dünyada masum ve mazlum insanların yardımına Türk Kızılayı koşmaktadır.

Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.

Kızılay haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarımıza ilişkin yaptığımız çalışmalara ve ilkelerimize dair gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon ve resim dalında yarışmalar düzenlenmektedir.” dedi.

Aksoy, etkinliğe destek veren idarecilere, öğrencilere ve vatandaşlara da teşekkür etti.