Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

Cumhuriyetin milletimizin dünya tarihinde eşine ender rastlanılacak şekilde yazdığı büyük bir destanın sonucu kazanıldığını belirten Belediye Başkanı Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet, en ideal yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi bağrında geliştirebilen en iyi sistemdir. Milletimiz de cumhuriyetini geliştirip, demokrasinin nimetlerinden en üst seviyede sürekli faydalandığı anda kadim tarihi ve eşsiz kültürüyle üst düzey toplumlar içindeki yerini sağlama alacaktır. Bu nedenle ülkemizi koruyup geliştirmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.

Bizler gelecek nesillerimize her yönüyle gelişmiş bir Türkiye bırakmanın tek yolunun Cumhuriyet olduğunun bilinciyle, el ele kenetlenerek bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve köklü medeniyetimizin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalı, bu konuda üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz. Gençlerimiz ise, her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan tarihimizi öğrenip idrak ederek geleceğe daha ümitle bakmalıdır.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılı münasebetiyle yaşadığımız gurur ve heyecanın hat safhaya çıktığı bu anlamlı günde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla tebrik eder, saygılar sunarım."