AK Parti Demirözü İlçe Başkanlığına, yeniden Çağlar Seyrek seçildi. 275 delegenin oyunu alan Seyrek, tek aday olarak girdiği kongrede ikinci kez Ak Parti Demirözü İlçe Başkanlığına seçildi.

Demirözü Belediyesi düğün salonunda gerçekleşen 5. Olağan İlçe Kongresi’ne, koordinatör milletvekili Adnan Yılmaz, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Gökçedere Belediye Başkanı Necmettin Bakır, Eğitim-Bir-Sen Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Özbey, Sağlık-Sen Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Lökoğlu, parti yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Divan başkanlığını Lütfü Bölen’in yaptığı kongrede Ak Parti Demirözü İlçe Başkanı Çağlar Seyrek bir konuşma yaparak içindeki çalışma heyecanı ve bilgi birikimi ile Demirözü İlçe Başkanlığına aday olduğunu belirtti.

Ak Parti’nin bir neferi olarak hizmet etmeye devam etmek arzusundayım

Ak Parti’nin ilkeleri ve çalışma prensiplerini şiar edinerek Ak Parti hükümetlerinin tüm ülkede yapmış olduğu hizmet hamlesinden Demirözü’ne hizmet taşımakta bir nefer olduğunu ifade eden Seyrek, "Vekilim Bünyamin Özbek ve Ak Parti il başkanım Hakan Kobal’ın destekleri ile ilçemize hizmet taşımayı başardığımıza inanıyorum. Ak Parti iktidarı ile tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de ilçemizde de hizmetlerin devam ettiği bir dönemde 5. Olağan İlçe Kongresinde yeniden aday olarak bu hizmet zincirinin içerisinde olmak benim için heyecan ve gurur verici bir durumdur. Bur gururla Ak Parti’nin bir neferi olarak hizmet etmeye devam etmek arzusundayım. Bu konuda bana destek veren tüm Ak Partili gönüldaşlarıma Demirözülü hemşerilerime saygılarımı sunuyorum "dedi.

Kongrede bir konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, 5. Olağan kongre sürecinin Demirözü’ne, Bayburt’a ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Kobal, kongrenin birlik ve beraberliğe vesile olmasına vurgu yaparak Ak Parti hizmetlerinin il ve ilçede devam edeceğini söyledi.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise nice nice 10 yıllar 15 yıllar sonra da kongreler yapmayı umut ederek konuşmasına başladı.

Birlik ve beraberlik ve huzurun bozulmaması temennisinde bulunan Özbek, 2023, 2053 ve 2071 yıllarında Ak Parti’nin hizmet sürecinin devam etmesi dileğinde bulundu.

Türkiye’nin 10 yıl önceki sıkıntılı sürecini özetleyen Özbek, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var olduğu müddetçe tüm herkesin hizmet yarışında koşacağını ifade etti.

‘Kongreler partilerin bayramıdır’ sözleriyle konuşmasını sürdüren Özbek, kongrelerde tek isteklerinin birlik ve beraberliğin sağlanması olduğuna dikkat çekerek Demirözü’nün kendisine yakışır bir şekilde daha bir birlik vurgusu ile kongreye tek liste ile girdiğini kaydetti.

Bayburt’ta Ak Parti’nin en fazla Demirözü ve çevresinde oy aldığını dile getiren Özbek, Ak Parti’nin siyasi yürüyüşünün birlik içinde sürmesinin önemini anlattı.

Çamur Barajında Son Durum

Demirözü Barajı’nın Ak Parti döneminde bittiğini anımsatan Özbek, " Bir de Çamur barajımız var. Özellikle Elmalı, Kalecik ve bölgedeki köylerimiz bu barajın ne olduğunu merak ediyor. Biz bu konuda o dönem Başbakanımız Tayyip beyle de görüştük. Bu konuda DSİ ile Kalkınma Bakanlığı arasındaki uyuşmazlık vardı. Veysel Eroğlu bakanımızla biz burayı baraj gövde yüksekliğini düşürerek 58 metreden 43 veya 42 metreye düşürerek ‘gölet’ adı altında yaptırmaya karar verdik. Baraj olarak algılandığı müddetçe Çamur Barajı’nın yapılma şansı yok. Rantabl olarak kabul edilmiyor. Gölete çevirdiğimiz zaman rantabl oluyor. İnşallah 2015’te ihaleye çıkıyoruz. İnşallah ocak ayında yatırım programına giriyor "dedi.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Özbek, seçilecek olan başkan adayı Çağlar Seyrek’e ise başarılar diledi.

Yeni Yönetim Kurulu

Seyrek başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Asıl üyeler: Ahmet Öztürk, Mustafa Yılmaz, Arslan Gürer, Cengiz Okumuş, Ali Deniz, Esat Kordalı, Özcan Şeker, Zakir Aydın, Selçuk Aka, Erdal Savaş, Birol Keskinoğlu, Yıldırım Liman, Burak Fidan, İsa Yakut. Yedek üyeler: Servet Seçen, Ersal Ersen, Mehmet Battal, Bünyamin Dağtekin, F.Kubilay Abbasoğlu, Bayram Okumuş, Emrah Abidinoğlu, Mutlu Ayhan, A.Kadir Öztürk, Murat Seçen, Cihan Asan, Muharrem Ersen, Kadir Kaymak.