Bayburt’un güzelliğine güzellik katacak ve Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla büyük emek verilerek belediyemiz tarafından yapılan İmaret Tepe Sosyal Tesisleri’ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Son olarak dış cephesi tamamlanan ve içinin yapımına başlanan tesisin bir yandan da çevre düzenleme çalışması devam ediyor. Sosyal Tesise ulaşılan noktalardan Defterdarlık binası karşındaki ara sokakta yer alan merdivenlerin yapımı tamamlanırken, belediyemiz ekipleri şimdide peyzaj çalışmalarında yoğun bir mesaiye başladı. Peyzaj çalışmaları kapsamında kamelyaların imalatı tüm hızıyla sürerken bir yandan da yeşillendirme, aydınlatma, yürüyüş yolları ve kır kahvesi yapılıyor.

İmaret Tepesi’ne Özgü Motif Çalışması..

Ayrıca İmaret Tepesi’nde öncesinden yapımına başlanılan beton blok yüzeylerin doğaya özgün renk, desen ve motiflerle süslenmesine başlanıldı. Şehrimizin önemli bir seyir alanı haline getirilmesi düşüncesiyle istinat duvarlarında Osmanlı motifli taş doku süsleme çalışmaları itinalı bir şekilde sürüyor.

Çalışmalar sonlandığın da Bayburt’un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak İmaret Tepe Sosyal Tesisleri 4 bin 877 metrekarelik geniş alanıyla, göze hoş gelen estetik ortamlarıyla ve sunduğu 360 derecelik Bayburt manzarasıyla hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak.