Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Uzmanlar Özel Eğitim Kurumları öğrencileri, eğitimcileri ve idarecileri makamında ağırladı.

Özel öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Memiş, Uzmanlar Özel Eğitim Kurumları Müdürü Serhat Kılıç’tan öğrenciler ve okul hakkında bilgi aldı.

“Engelli Bireylerimizi Topluma Kazandırmalıyız”

Engelli bireylerin sosyal ve eğitim hayatından kopmamaları gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkan Memiş şunları kaydetti:

“Bayburt’taki engelli kardeşlerimizin, çocuklarımızın eğitim almasını sağlamalıyız. Bunun için öncelikle velileri bilinçlendirmeliyiz. Çocuklarımız eğer bu tür eğitime ihtiyaç duyuyorsa bu çocuklarımızı eğitimden geçirerek topluma kazandırmalıyız. Ben belediyenin kaynaklarının bir kısmını bu çocuklarımıza ayırırım. Çünkü bu çocuklarımızın topluma kazandırılması gerekiyor. Bizim çocuğumuz da aynı bu şekilde olabilirdi. Bu yüzden belediye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz.”

Ziyaretin sonunda öğrenciler Belediye Başkanı Mete Memiş’e çiçek verirken Başkan Memiş de öğrencilere kitap hediye etti.